SLUŽBENO: Aké otišao u Bournemouth

SLUŽBENO: Aké otišao u Bournemouth
30 lipnja 12:09 2017

Ranije ovog tjedna, obećavajući mladi igrač Bertrand Traoré zamijenio je posao u Chelseaju onim u Lyonu. Potpisao je za francuski klub nakon što je saznao da neće dobiti priliku kakva mu je potrebna u Chelseaju. Nathan Aké je slijedio primjer i vratio se u Bournemouth (u kojem je već bio na posudbi) ali, ovaj put na petogodišnji ugovor i rekordnu klupsku naknadu.

Unatoč činjenici da je klub platio 12-tu najveću naknadu u Premier ligi za centralnog braniča, gotovo 23 milijuna eura, Chelsea visoko vrednuje Akéa što i pokazuje inzistiranje kluba na “buy-back” klauzuli.

Što se tiče Akéa, on je sretan što se vratio među crno-crvene:

“Prošle sezone ovdje mi je bilo odlično, sretan sam što sam se vratio. Ovo je uzbudljiv novi izazov za mene. Chelsea je sjajan klub i tamo sam toliko toga naučio, ali ovo je novi korak za mene i pravo mjesto za daljnji napredak.”

“Navijači još nisu vidjeli najbolje od mene. Uvijek sam postavljao ljestvicu visoko i zato znam da ima puno stvari na kojima moram raditi. Znam da ovdje uz pomoć trenera mogu postati bolji igrač.”

Trener Bournemoutha Eddie Howe jednako je sretan realizacijom transfera jer je pojačao obranu s igračem koji se već dokazao na toj poziciji.

“Drago mi je da smo realizirali transfer Nathana na duži period. On je igrač kojeg poznajemo i njegova prethodna posudba ovdje je prošla odlično.”

“Nathan je izvanredan mladi igrač s fantastičnim stavom i velikom željom za učenjem i radom. Ispred njega je svijetla budućnost i jako mi je drago što mogu reći da je ta budućnost ovdje kod nas u klubu.”

Bournemouth je napravio nekoliko impresivnih transfera poput Jermainea Defoa i našeg Asmira Begovića još u svibnju ove godine.

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Marin Markotić

Vidi Više Članaka