Chelsea FC 1-1 Liverpool FC | OCJENE

Chelsea FC 1-1 Liverpool FC | OCJENE
14 kolovoza 18:33 2023

Napokon! Počela je vjerojatno najiščekivanija sezona našeg kluba. Jedva smo je čekali još tamo od veljače, ožujka. Skoro pola godine! Sve je novo, novi trener, novi igrači… U prvoj momčadi bila su čak ČETIRI debitanta, što lako moguće da je rekord. Nadalje su s klupe ušli još troje, što s ukupnih SEDAM sasvim sigurno znači nekakav rekord.

Sama utakmica bila je iznimno zanimljiva. Od prve minute gledali smo ‘totalni’ nogomet s obje strane, puno trke, želje, direktnosti i opasnosti po gol – Nažalost, i po naš. Liverpool je u utakmicu ušao znatno bolje i poveo 1-0 nakon što je Jamesu i Disasiju pobjegao njihov igrač. Naime, bili smo postavljeni u 3-5-2 što je značilo da su obojica naših braniča s desne strane bili u nekoj mjeri zaduženi za Diaza, lijevo krilo Liverpoola. Osim te greške, James (1.89) je bio tipično odličan, a Disasiju (1.78) to ipak nije bila jedina greška i nesigurnost, ali je sve nadoknadio zabivši izjednačujući, na kraju se ispostavilo i zadnji gol na utakmici. Inače je poznat kao izrazito opasan u protivničkom šesnaestercu, a u to smo se uvjerili odmah u njegovom debiju. Vjerojatno sveukupno nije zaslužio tako visoko ocjenu, ali sve smo mu oprostili.

Netom nakon izjednačenja, skoro smo brzopotezno preokrenuli rezultat. Asistirao je Enzo (2.50), a predivno vratara zaobišao Chilwell (1.94) i zabio u maniri rasnog strijelca… Nažalost, gol je poništen zbog žaleđa, ali oboje su i bez toga odigrali izvrsne utakmice te su naša 2 najbolje ocijenjena igrača jučer. Enzo je poglavito bio maestralan. Bilo je iznenađujuće, čak i šokantno, što ga je sunarodnjak Pochettino potpuno uklonio iz ‘build up-a’, te s pozicije dubinskog playa pomakao na čistu desnu ‘osmicu’. U toj novoj ulozi, koja odgovara i njegovom novom broju (Lampardov legendarni 8), snašao se perfektno.

S druge strane, ta promjena značila je da se Gallagher (1.73) također našao u novoj ulozi postavši DLP. U tome se on, očekivano, nije snašao najbolje jer jednostavno nema odgovarajuće tehničke sposobnosti… Dakle, iako su ‘possession’ zaduženja malko patila, defenzivna je obavljao majstorski. Nakon nervoznog ulaska u utakmicu, što je vrijeme prolazilo njegova je energija sve više dolazila do izražaja te je krao sve više i više i više lopti, na kraju dosegnuvši statistiku kakve se ne bi posramio ni jedan Kanté. To nam sve govori koliko nam je basnoslovno skup transfer Caiceda (koji je upravo službeno objavljen) užasno, krucijalno važan. To je igrač koji će moći odraditi defenzivni dio kao Gallagher, a uz to neće biti ‘liability’ s loptom u nogama, dapače.

Osim Disasija, spomenuli smo još trojicu debitanata u prvoj postavi. To su bili redom Nicolas Jackson (1.63), Levi Colwill (1.63) i Robert Sánchez (0.44). Jackson je promašio dvije dobre prilike, ali je u igri bio izvrstan. Pravi all rounder. Colwill je, slično kao i nekolicina drugih, slabo ušao u utakmicu (bio bi krivac za 2-0 Liverpoola da Salah nije bio u zaleđu), ali se ubrzo učvrstio i u nekoliko navrata strašnim potezima pokazao da možda čak i nećemo žaliti za Gvardiolom… Jedini koji nije nešto impresionirao je golman Sánchez. On nije skupio nijednu obranu, a jedini (mlaki) udarac Liverpoola u okvir gola je postao gol. Uz to je pri kraju utakmicu prodao jednu loptu pogrešnim dodavanjem i umalo bio krivac za poraz… Nadamo se da nam se neće Kepina posudba u Real obiti o glavu… (Budimo realni, jedini kojima bi se to moglo obiti o glavu su oni tamo u Madridu.)

Osim Sáncheza, jedini starteri s lošijim ocjenama su Chukwuemeka (0.87) i Sterling (0.47). Čuk je bio neupitno najgori naš igrač prvih 30 minuta, ali se onda popravio te zaslužio skoro i dobru ocjenu. Sterling, pak, je zaslužio puno višu ocjenu od ove, makar je i on bio loš na početku. Jedini starter kojeg nismo prokomentirali je T. Silva (1.86)… a ni ne moramo. Kod njega sve po starom!

Poch je jučer iskoristio 4 zamjene, a jedini ne-debitant bio je Mudrik (0.34) koji je u svom stilu promašio dobru šansu na samom kraju… Šteta. Bio bi red da se i njemu jednom otvori. Ostali nisu predugo bili u igri te im nećemo zamjeriti manjak ‘impresije’.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka