Chelsea FC 0-0 Fulham FC | OCJENE

Chelsea FC 0-0 Fulham FC | OCJENE
05 veljače 00:37 2023

Bilo je ovo drugih 0-0 za redom, što je loše. Bio je ovo također i treći clean sheet za redom, što je dobro. Obrana očigledno funkcionira, a napad ne. S pozitivne strane, uigravanje momčadi često kreće od obrane, tako da stvari valjda idu po planu. Sjetimo se da je i Tuchel prije točno dvije godine krenuo od obrane i u tome bio ekstremno uspješan, a tek kasnije pokušao srediti napad, u čemu nažalost nikada nije uspio… Sada znamo da je to većim dijelom bilo zbog manjka kvalitete u napadu, što Boehly i co. itekako pokušavaju nadoknaditi. Imamo puno novih igrača, pogotovo u tom dijelu momčadi, tako da će sigurno trebati neko vrijeme da se uigraju…

Ovo je bio debi za više igrača, najzapaženije za rekordno pojačanje Premier lige, Enza Fernándeza (2.16) koji je odigrao odličnu utakmicu. Kako smo i najavljivali, zaigrao je u Jorginhovoj ulozi ispred dvojice stopera te dirigirao našom igrom. Vrlo se impresivno snašao u svojoj prvoj utakmici, izgledalo je kao da je tu tko zna od kada. Zanimljivo, svi u onom Potterovom četverokutu od kojeg počinje izgradnja igre (golman Kepa, stoperi Silva i Badiashile, te Enzo) su ocijenjeni odličnom ili skoro odličnom ocjenom, a nitko drugi nije im niti blizu.

Sljedeći najbolje ocijenjeni igrači su debitanati David Datro Fofana (0.80) kojemu je ovo bio prvi nastup u Premier ligi, te Noni Madueke (0.74) kojemu je ovo prvi nastup za Chelsea općenito. Prava šteta što nisu tamo pri kraju utakmice kombinirali za jedini gol na utakmici. Fofana je tom prilikom vrhunski izvrtio golmana, ali nije vidio Maduekea ispred praznog gola već je pokušao sam zabiti te mu je gostujući igrač odbio šut s linije…

U ovoj utakmici dobili smo još 2 pojačanja u formi super važnih igrača koji su se vratili s ozljede. James (0.69) je započeo utakmicu, a Chilwell (0.07) je ušao s klupe. Nijedan od njih nije odigrao kako zna, ali bit će vremena i za to.

Imamo i petero negativno ocijenjenih. Mudrik (-0.47) je nakon izvrsnog debija s klupe protiv Liverpoola odigrao poprilično razočaravajuće. Imao je tek nekoliko dodira s loptom u tih svojih 45 minuta. Izvađen je već na poluvremenu, a kasnije je Potter objasnio da je to bilo jer je ovaj tjedan bio bolestan tako da se nije maksimalno dobro osjećao… što je možda i razlog ovakvog nastupa.

Mount (-0.57), Cucurella (-0.71) i Havertz (-1.14) bili su standardno loši, iako su prvi i treći navedeni u prvom poluvremenu vrhunski kombinirali u akciji koja bi sigurno završila golom da nije bilo minimalnog dodira braniča gostiju… U sendviču među njima je Ziyech (-0.76) koji je poprilično iznenađujuće startao, s obzirom da je prije svega 2 dana ostao bijesan u Parizu nakon obavljenog liječničkog pregleda za prelazak u PSG, da bi to sve propalo zbog bizarnih grešaka u papirologiji. Unatoč svemu tome, u jednom navratu je izvrsno asistirao Havertzu koji je onda nažalost pogodio samo stativu.

Bit će bolje.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka