Brighton & Hove Albion FC 4-1 Chelsea FC | KRAJ

Brighton & Hove Albion FC 4-1 Chelsea FC | KRAJ
29 listopada 17:50 2022

Ponovno je Potter izveo naizgled nevjerojatan sastav. Bio je to sastav s 2 stopera (Silva, Chalobah), jednim bekom (Cucurella) te 7 veznjaka. Prvo troje činili su obrambeni trojac, dok su jedina 2 krila među veznjacima (Sterling, Pulisic) bili tobožnji wing bekovi, kao i protiv Salzburga. Naprijed je nakon dugo vremena ponovno bio Kai Havertz.

Zapravo je to bio vrlo sličan, suludo ofenzivni sastav kao onaj koji je odigrao odličnu utakmicu u Austriji, uz samo dvije promjene – RLC i Kai umjesto Jorginha i Aube. Sastav kakav, puno nas je govorilo, nikada ne bi mogao zaigrati u Premier ligi jer bi bio obrambeno pregažen. I zaista, upravo to se dogodilo u prvom poluvremenu. Doduše, nismo si baš pomogli s krucijalnom greškom kod prvog gola (T. Silva) te čak dva autogola (Loftus-Cheek, Chalobah)… Niti nam je pomoglo što je njihov golman briljirao taman kad smo malo ušli u utakmicu i trebali smanjiti vodstvo na 1-2. Dvaput je skinuo fantastične pokušaje Conora Gallaghera i skupio ukupno 4 obrane prije nego je drugi autogol riješio utakmicu.

Potter je potom ponovno dokazao koliko dobro čita utakmice. Na poluvremenu, za razliku od minulih par utakmica, nije mijenjao puno. Dapače, jedina promjena bila je prisilna, umjesto Kepe ušao je Mendy, zaigravši po prvi put pod Potterom. Ostatak momčadi ostao je isti, ali u stvarnosti promijenio formaciju u 4-4-2 s rombom u sredini, prebacio Loftus-Cheeka na desnog beka(!), a Sterlinga u napad.

Odmah smo vidjeli rezultat. RLC je odradio odličan dribling visoko na desnoj strani, dodao Gallagher koji je uputio po tko zna koji svoj nabačaj, i napokon u petercu pronašao glavu Havertza koji od tuda nije mogao pogriješiti. Nažalost, dobar pritisak na početku drugog poluvremena nije urodio daljnjim plodom te je ubrzo ispario. Pokušao je Potter potom s Chilwellom i Aubameyangom umjesto Cucurelle i Sterlinga, a kasnije i s Ziyechom i Brojom umjesto Pulisica i Gallaghera… ali bez uspjeha. Na kraju je Brighton dodao još jednog kada je Chelsea krenuo u potpunu ofenzivu.

Do ove utakmice nikada nismo izgubili od Brightona. Nikada nismo izgubili ni kada je Chalobah započeo utakmicu za nas, niti je Potter do sada imao ijedan poraz. S druge strane, njegov nasljednik u Brightonu do sada je bio bez ijedne pobjede… Sudbina je očito htjela da danas svi ti nizovi završe.

OCJENJIVANJE IGRAČA
-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičan

No Fields Found.


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka