Chelsea Croatia KVIZ – nova sezona, epizoda 1

Chelsea Croatia KVIZ – nova sezona, epizoda 1
28 listopada 20:56 2022

Točni odgovori su na dnu.

1. Chelsea je do svog prvog naslova europskog prvaka došao u sezoni 2011-12. U finalu smo pobijedili Bayern nakon jedanaesteraca. Samo je jedan naš igrač promašio penal, koji?

2. Samo se trojica igrača mogu pohvaliti da su u dresu Chelseaja na službenoj utakmici zabili 4 gola. Dva puta je to uspjelo Lampardu, jednom Hasselbainku, a kome je to uspjelo protiv Barnsleya u sezoni 1997-98?

3. Koja su jedina dva igrača koji nisu Englezi, a nalaze se u 10 najboljih strijelaca Chelseaja svih vremena?

4. Kada se biralo ime kluba 1905. godine odluka je pala na imenu Chelsea po obližnjem kvartu. No još je jedan obližnji kvart bio u utrci. Kako se to umalo zvao naš omiljeni klub?

5. U top 5 golmana s najviše sačuvanih „čistih mreža“ u povijesti engleske Premier lige nalaze se čak 2 golmana koja su u karijeri branila za Chelsea. Jedan od njih je naravno Petr Cech koji je prvi na toj ljestvici. Koji je bivši golman Chelseaja na 3. mjestu te ljestvice ako znamo da većinu tih clean sheetova nije zaradio u dresu Plavaca?

6. Na spomen Petr Cecha svi se odmah sjetimo njegove kacige za glavu. Nju je morao nositi nakon što je na jednom susretu Premier Lige u sezoni 2006-07 dobio udarac u glavu od Stephena Hunta već u prvoj minuti susreta. Protiv koga je Chelsea igrao na tom dvoboju?

7. Liverpool je u sezoni 2013-14 izgledao kao da će konačno stići do titule engleskih prvaka, no onda je stigla utakmica protiv Chelseaja. Koja su dva igrača Plavaca postizale pogotke u toj pobjedi nad Livepoolom 2:0?

8. U povijesti engleske Premier lige samo je jedan trener s azijskog kontineta sjedio na klupi nekog premijerligaša, a prvi premijerligaški angažman bio mu je baš na klupi Chelseaja. O kojem je treneru riječ?

9. Kažu da je Chelseajeva devetka ukleta, a zadnja uspješna bio je veliki Jimmy Floyd Hasselbaink. Koliko je igrača nosilo taj broj nakon njega? (Računamo i ovu sezonu)

10. I za kraj, malo sadašnjosti. Tko je ove sezone naš najbolji strijelac u Premier ligi s ogromna 3 pogotka?

***

***

***

***

***

***

***

***

ODGOVORI:

1. Juan Mata

2. Gianluca Vialli

3. Didier Drogba, Eden Hazard

4. Kensington

5. Mark Schwarzer

6. Reading

7. Demba Ba, Willian

8. Avram Grant

9. 12

10. Raheem SterlingHej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Ivan Čepin

Vidi Više Članaka