SLUŽBENO: Novi trener je Graham Potter

SLUŽBENO: Novi trener je Graham Potter
08 rujna 17:02 2022

Kao što je i najavljeno, nismo dugo čekali za objavu Tuchelovog nasljednika. Čak je i sam nasljednik bio najavljen odmah u startu, tako da zapravo nije bilo nikakvih novih iznenađenja – kao da nam još toga treba u životu! Za novog trenera proglašen je Graham Potter, a njegovom dosadašnjem klubu Brightonu bit će isplaćeno 18 milijuna funti, odnosno vrijednost otkupne klauzule njegovog ugovora. Za usporedbu, to je više od 3 puta manje nego smo istom klubu nedavno platili za njihovog lijevog beka.

Radi se o 47-godišnjem engleskom stručnjaku s vrlo visokom reputacijom na Otoku. Kao igrač bio je prosječan lijevi bek, a trenersku karijeru počeo je 2010. godine u švedskom četvrtoligašu Ostersundu kojeg je u roku od samo 4 sezone doveo do prve lige. Nevjerojatan uspjeh s malim i siromašnim švedskim klubom tu nije završio, već je 2 godine kasnije s njima osvojio i Švedski kup te se sljedeće sezone (2017./18.) plasirao u Europsku ligu, prošao grupu izjednačen s Athletic Bilbaom, a onda tijesno ispao u nokaut fazi od Arsenala.

Nakon te sezone vratio se kući na Otok, u tada drugoligaški Swansea. Tamo se zadržao samo jednu sezonu, u kojoj je došao do četvrtfinala FA kupa, jer je dobio poziv iz Premier lige. Od tada je vrlo uspješno trenirao Brighton, izbjegavši ispadanje iz lige u 3 uzastopne sezone, i to igrajući napadački, moderni nogomet. Njegova najdraža formacija je upravo 3-4-2-1 kakvih smo igrali i mi većih dio ove i prošle godine, a igra njegovih momčadi također se temelji na posjedu i pressingu.

Što god mislili o njemu, vrijeme je da svi skupa stanemo iza novog trenera i svim srcem navijamo za njega i njegovu/našu momčad!Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka