Chelsea FC 4-3 Manchester United | Što smo naučili

Chelsea FC 4-3 Manchester United | Što smo naučili
05 travnja 18:25 2024

1. Riješeno pitanje igrača sezone u klubu, a možda i šire.
Cole Palmer. Osim što će sigurno biti naš igrač sezone, sasvim lako mogao biti proglašen pojačanjem sezone pa i najboljim mladim igračem Premier lige. 24 G/A u 25 odigranih utakmica za Chelsea u Premier ligi, 33 G/A u svim natjecanjima, a jučer je postigao najkasniji gol u povijesti lige. Palmer je tek treći igrač u povijesti koji je zabio dva jedanaesterca protiv Uniteda, a tek deveti koji im je zabio hattrick… a tek mu je 21!

2. Nada za Europom još uvijek živi.
Ovo je bila jako važna pobjeda protiv direktnog konkurenta u borbi za europska natjecanja. United trenutno drži šesto mjesto koje vrlo vjerojatno vodi u Europsku Ligu. Ovom pobjedom primaknuli smo se svega 5 bodova od te pozicije, ali s utakmicom manje, dakle pobijedimo li tu zaostalu utakmicu bit ćemo na samo 2 boda od 6. mjesta!

3. Prekinut niz bez pobjeda protiv Uniteda.
Nevjerojatno zvuči podatak da smo sinoć upisali prvu ligašku pobjedu protiv Uniteda od 2017. godine(!) i onog gola Morate na nabačaj Azpilicuete. Od onda do sinoć protiv njih smo odigrali 6 poraza i 7 remija…

4. S negativne strane, nastavljamo s lošim rekordima.
Chelsea je prva engleska momčad u preko 30 godina koja je postigla 2+ gola i primila 2+ gola u šest uzastopnih utakmica u svim natjecanjima… A prije nas? – Isto mi. Isti taj statistički podatak postavio je Chelsea u studenome/prosincu davne 1989. godine.

5. Bio je ovo najkasniji preokret u povijesti lige.
Na satu je bilo 99:17 i rezultat je bio 3-2 za United. Znamo kako je završilo, a Premier liga je objavila da je to najkasnije vrijeme u kojem je neka momčad vodila i na kraju izgubila utakmicu – u povijesti! Hahahahahaha!

6. Povratak Masona Mounta.
The boy who had a dream neslavno se vratio na Bridge u salvi zvižduka. Nama je najslađa činjenica da je ušao pri rezultatu 2-3 i na terenu sudjelovao u najkasnijem preokretu u povijesti lige. Još mu je nakon našeg pobjedničkog gola Enzo nekoliko puta dobacio “kukavico” na španjolskom! Milina.

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Matija Ivanušec

Vidi Više Članaka