Southampton FC 2-1 Chelsea FC | OCJENE

Southampton FC 2-1 Chelsea FC | OCJENE
02 rujna 10:32 2022

Drugi gostujući poraz za redom. Kao što je Tuchel rekao, nakon Leedsa je mislio da je problem bio što u prvih 20-30 minuta dobre igre i dominacije nismo zabili… a nakon ove utakmice je shvatio da nije u tome stvar. Protiv Southamptona jesmo zabili, i svejedno nakon cca 25. minute se ponovno raspali. Dovoljna je bila jedna nepažnja kod prekida, jedan gol, da bi se ova momčad izgubila. Dobra igra je istog trena završila, domaćin je zavladao igrom i terenom te ubrzo došao i do pobjedničkog gola. A mogao nas je, kao i Leeds, u drugom poluvremenu još pokojim golom u potpunosti potopiti.

Koji su uzroci, unatoč mnogim teorijama, nije sasvim jasno. Ono što jest jasno je da sljedećih četvero igrača to nisu. Jedini su u utorak odigrali iole dobru utakmicu i zaslužuju iz te priče izaći podignute glave. CheCro igrač utakmice je (opet) naš (očito) najbolji igrač, 38-godišnji Thiago Silva (1.56). Osim njega, samo je još Raheem Sterling (1.15) bio solidan, odnosno iz dvije dobre šanse zabio je jedan gol, što mu je sada već treći u dvije utakmice… Drugo dvoje dobro ocijenjenih su zamjene Kovačić (1.15) i Broja (1.18). O Kovi i koliko nam nedostaje sve znamo, tako da nam to nije iznenađenje, ali mladi Albanac nas je definitivno impresionirao. Čim je ušao u teren je svojim driblinzima, agresivnošću i čvrstoćom podsjetio na Diega Costu i, kažu mnogi, u 5 minuta učinio više nego Havertz cijele ove sezone. Bilo bi zaista razočaravajuće, pogrešno i dozlaboga iritantno da Tuchel sutra ne započne s njim…

Od preostalih igrača samo je još Cucurella (0.23) dobio (jedva) pozitivnu ocjenu, a malo je nedostajalo i njegovoj zamjeni Chilwellu (-0.18). Svi drugi su uvjerljivo u minusu, na čelu s Pulisicem (-2.08) i Havertzom (-2.13) s grozomornim ocjenama ispod -2. Najgoru ove sezone i dalje ima Mendy iz svog fijaska protiv Leedsa, ali zato Pulisic sada drži rekord najgore ovosezonske zamjene. Sve što je momak pokušao je instant propalo, ama baš sve. Imao je loptu 5-6 puta i odmah ju izgubio. Nije puno bolji bio ni Havertz koji je zaista očajno ušao u sezonu, ovo mu je već drugi put da je najgore ocijenjen na utakmici, ukupno 4. negativna ocjena (od samo 5 utakmica), a prosječna ocjena mu je jezivih -0.71… Vrijeme je za Armanda!Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka