Plymouth (2-1) & Al Hilal (1-0) | OCJENE

Plymouth (2-1) & Al Hilal (1-0) | OCJENE
10 veljače 19:19 2022

Chelsea je, što je prvo i najvažnije, prošao dalje u dva natjecanja, FA kupu i Svjetskom klupskom prvenstvu. Pali su engleski trećeligaš Plymouth i azijski prvak Al Hilal. Unatoč statusu izrazitog favorita, naši su se dabome namučili. Plymouth nas je odveo sve do produžetaka, a nije puno nedostajalo ni Saudijcima pod vodstvom Leonarda Jardima.

U nijednoj utakmici zbog pozitivnog testa na COVID na klupi nije bilo Thomasa Tuchela. Prema njegovim uputama u prvoj smo zaigrali u zadnje vrijeme uobičajenoj formaciji 4-3-3, a gost nas je iznenadio vodstvom na samom početku utakmice:

Prvi na listi, Kepa (2.37), zaslužan je što utakmica nije otišla na penale, a drugi, Azpilicueta (2.26), što je utakmica uopće otišla u produžetke. Kapetanov briljantni gol petom prije poluvremena značio je zasluženo izjednačenje naših nakon 3 pogođene stative i dominacije prikladne razini protivnika. 2/3 te stative pogodio je vrlo dobri, ali nesretni Kovačić (1.79). Nažalost, takve igre pa ni prilika više nije bilo do kraja utakmice. Ipak, na račun izvrsne kombinacije zamjena Wernera (0.21), Havertza (0.79) i strijelca Alonsa (1.26) činilo se da je ta muka napokon dovršena, da bi par minuta kasnije Sarr (0.11) skrivio jedanaesterac… Srećom, tu se (ponovno) iskazao junak Kepa.

U međuvremenu je napravljen ždrijeb osmine finala u kojoj će Chelsea otputovati drugoligašu Lotunu.

***

U drugom nastupu u jedinom danas dostupnom natjecanju kojeg nikada do sada nismo osvojili, Chelsea je započeo dobro. Slično kao u prethodnoj utakmici, potpuna dominacija iz prvog poluvremena prešla je u mlako i nesigurno drugo u kojem se ponovno istakao Kepa (2.08), osvojivši svoju drugu CheCro titulu igrača utakmice za redom, ukupno čak petu ove sezone, iako nije upisao puno nastupa. Po broju MotM titula dijeli prvo mjesto s konkurentom za PotY titulu, Thiagom Silvom (1.67), koji je ovog puta bio drugi.

Treba spomenuti gol i prvu dobru ocjenu Romelua Lukakua (0.92) u nekoliko utakmica… Jest bio tap in, ali gol je gol. Osim toga, u ovom susretu Tuchel je vratio na 3-4-3, s također ne baš velikim uspjehom. Bit će zanimljivo vidjeti kako ćemo igrati kada se svi (pod tim mislim primarno na Jamesa) vrate s ozljede…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka