Brighton (1-1) & Tottenham (2-0) | OCJENE

Brighton (1-1) & Tottenham (2-0) | OCJENE
06 veljače 13:58 2022

Bile se ove utakmice još odavno, ali red je da ih odradimo.

Nedugo nakon terminalnog poraza od Cityja, koji je i najoptimističnijima ugasio nade za borbom za naslov, mentalno istrošeni Plavci otišli su na gostovanje na jug, u Brighton. To je ekipa s kojom je Tuchel u svoja 2 dvoboja oba puta remizirao, a nažalost dogodilo se to i treći put za redom.

Što bi mi bez Thiaga Silve (1.50) ove sezone? Polako se on ispostavlja kao jedan od najboljih naših transfera uopće, a svakako najbolji free transfer u eri Romana Abramoviča, iako je konkurencija jedan veliki Michael Ballack! Dobro je ocijenjen i Kepa (1.35) koji je drugu utakmicu za redom u sklopu inače vrlo dobrog nastupa ‘popio’ po jedan ključni gol, prvo udarcem iz daljine od De Bruynea, a onda udarcem glavom nakon kornera koji je išao točno iznad njega.

Devet igrača negativno je ocijenjeno, što je ovosezonski rekord. Nećemo ih posebno komentirati, zaboravili smo. Što zbog tog što je utakmica bila davno, što zbog tog što smo namjerno potisnuli…

***

U sljedećoj utakmici uslijedilo je buđenje te za moral prijeko potreban dobar rezultat pred odlazak na kraću pauzu (s koje smo se upravo vratili u vrijeme pisanja ovog članka). Bio je to hattrick pobjeda nad Spursima u siječnju! Eh, da svaki vikend igramo s njima, gdje bi bili…

Odlično su ocijenjena dva igrača, na drugom mjestu opet Thiago Silva (2.52), sada već prominentni kandidat za igrača sezone, a na prvom – Hakim Ziyech (2.76). Marokanac je nakon par blijedih nastupa napokon iskoristio svoj neodlazak na Afrički kup nacija i pružio svoju uvjerljivo najbolju partiju u plavom dresu. Bilo je i vrijeme da napokon vidimo tog ”čarobnjaka” kako su mu u Amsterdamu tepali! Nije ovo ocjena samo zbog fenomenalnog gola, već je ta golčina bila iskaz samopouzdanja kojim je zračio u dugo očekivanom all round izvrsnom nastupu. Sve one lopte i nabačaji koji su prije bili češće miss nego hit, u ovoj utakmici bile su pogođene. Očigledno je da mu više odgovara igrati na širokoj poziciji uz aut liniju, nego onako usko u 3-4-2-1. Tada je Tuchel zaigrao 4-3-3, a očigledno mu se svidjelo jer je to ponovio protiv Plymoutha jučer (ocjene dolaze tokom sljedećeg tjedna).Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka