MOL Vidi FC 2-2 Chelsea FC | OCJENE

MOL Vidi FC 2-2 Chelsea FC | OCJENE
14 prosinca 15:36 2018

Završena je grupna faza Europske lige. Chelsea je još davno osigurao prvo mjesto tako da je sinoćnja utakmica bila praktički revijalna – Zato ju je i započeo praktički rezervni sastav uključujući mladiće kao što su Hudson-Odoi i Ampadu.

Takva momčad protiv strašno motiviranih Mađara nije uspjela pobjediti, zapravo je morala izjednačavati da bi izvukla remi. Zato ni ocjene nisu bajne:

Na čelu i na dnu su dva napadača od kojih je svaki odigrao po jedno poluvrijeme. Olivier Giroud nas je prekrasnim slobodnjakom spasio remija i time zaslužio visokih 2.00 te po treći puta postao CheCro igrač utakmice. Sada dijeli treće mjesto s Kepom, jedan MotM iza Loftus-Cheeka i tri iza Hazarda.

Álvaro Morata, s druge strane, je još jednom završio u minusu što znači da je ovo već šesti put da je on jedini negativno ocijenjeni igrač u nekoj utakmici ove sezone. Mora se priznati, ako ništa, konzistentan je. Ozlijedio je koljeno krajem prvog poluvremena pa ga možda nećemo morati gledati neko vrijeme…

Možda i najbolji igrač na terenu bio je mladi Hudson-Odoi. U prvom poluvremenu igrao je predominantno na desnoj strani odakle je uspio jednom dobro ubaciti (kada se Morata ozlijedio), a kada je ušao Pedro, premiješten je lijevo gdje je bolje pokazivao svoj raskošni talent.

(Vrlo) dobre ocjene postigli su još i Willian i Pedro, koji su također jedan drugoga zamijenili. Willian je napokon nakon dugo vremena zabio jedan slobodnjak i sveukupno bio vrlo konkretan u igri.

Ostatak ekipe je u rasponu ~0-1. To znači da su nešto bolji bili RLC, Emerson i Fàbregas, dok su lošiji (ispod 0.5) bili redom Christensen, Barkley, Ampadu, Caballero te Zappacosta. Ampadu nije odigrao lošu utakmicu, ali mu ocjena pati zbog nesretnog autogola, dok je Zappa zaista bio slab – Sva opasnost od Mađara dolazila je s njegove desne strane.

*Promjena u računanju ukupnih ocjena utakmica*

Za kraj, primjetit ćete da se ukupne ocjene za utakmice u donjoj tablici razlikuju od onih koje ste prije viđali – To je zato što je promijenjena formula. Prije smo jednostavno uzimali prosjek svih 14 uključenih igrača, što smo shvatili da nije baš pošteno obzirom da je jednako vrijedila ocjena igrača koji igra cijelu utakmicu, kao i onog koji igra 5 minuta. Sada računamo prosjek samo jedanaestorice igrača, na način da ocjene zamjene i igrača kojeg je zamjenio jednostavno množimo s koeficijentom odigranih minuta. (Npr. Willian i Pedro u ovoj utakmici: [1.66×55+1.34×35]/90)

Zbog toga su se ocjene svih dosadašnjih utakmica ponešto izmijenile, ali su City (H) i Wolves (A) ostale najbolje i najgore ocijenjene utakmice ove sezone.

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka