Brentford FC 0-2 Chelsea FC | OCJENE

Brentford FC 0-2 Chelsea FC | OCJENE
24 prosinca 09:01 2021

Dvije muhe jednim potezom – odmorili igrače i osigurali prolaz dalje. Savršeno je to ispalo za Tuchela, koji se uslijed neviđene kalvarije s izolacijama i ozljedama pred ovu utakmicu žalio da jednostavno ne može prioritizirati prolaz u ovom natjecanju te da je primoran započeti s mladićima iz akademije. Na kraju smo pobijedili, a mladići su sakupili neprocjenjivo iskustvo te zapravo odigrali sasvim OK:

Njih troje jesu među lošije ocijenjenima, ali teško da smo mogli očekivati išta više od njih. Bravo Xavier Simons (0.56), Soonsup-Bell (0.50 i Harvey Vale (0.44) – Remember the names! Jedno ime ćemo, pak, vrlo rado što prije zaboraviti, s obzirom da mu se napokon bliži kraj karijere u plavom dresu u kojoj je neshvatljivo skupio čak 97 nastupa. Ross Barkley (-0.81) vjerojatno je i najgori igrač sa (skoro) 100 nastupa u Abramovičevoj eri. U ovoj utakmici bio je uvjerljivo najgori igrač na terenu, gubio lopte, činio loše odluke, trčao bezglavo… Sezonu je započeo sasvim dobro u onih par neočekivanih nastupa, ali se ubrzo vratio na svoj level – ovo su sada 3 uzastopne negativne ocjene, čime ozbiljno prijeti Alonsovom ovosezonskom rekordu od 4 minusa za redom (Man Utd -> Zenit)… Ako uopće dobije priliku da to izjednači.

Kad već spominjemo Alonsa (1.33), mora se napomenuti da mu je ovo bio prvi istinski dobar nastup u drugo vremena, još tamo od razbijanja Spursa u rujnu kada je zaradio odličnu ocjenu. Taman kada se počeo spominjati Lucas Digne kao ozbiljna mogućnost u siječnju, s obzirom na njegov raskol s trenerom Benitezom te ozljedu Chilwella… Bio bi to izvrstan transfer, i kratkoročno i dugoročno!

Krenimo na TOP 3. U njemu se po prvi puta, vjerovali ili ne, nalazi Saúl (1.50)! Već se vidio blagi napredak u drugom poluvremenu protiv Wolvesa, a sada je nastavio tu formu. Možda je ipak rano za odustati od njega…? Na drugom mjestu je Chalobah (1.80) koji je ‘držao’ našu klimavu obranu na nogama, a na prvom još bolji Kepa (2.27) koji je spašavao kada bi ta ista obrana poklekla. Već dva nastupa za redom Kepa upisuje makar 3 fenomenalne obrane. Zapravo, od 6 nastupa ove sezone, čak je u 5 dobio odličnu (2+) ocjenu, a triput je bio igrač utakmice – uključujući ovu. Možda bismo ga ipak trebali računati u ukupnom poretku? Po tome bi bio naš uvjerljivo najbolji igrač ove sezone s apsurdnom prosječnom ocjenom 2.22(!), debelo ispred sljedećeg Silve (1.81)…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka