Chelsea FC 1-1 Manchester United FC | OCJENE

Chelsea FC 1-1 Manchester United FC | OCJENE
29 studenoga 17:00 2021

I tako već osmi put za redom ne možemo pobijediti United u Premier ligi. OSMI. Svaki put ista priča, budemo bolji, dominiramo, ali oni se nekako uvijek izvuku. Ovog puta je razlika u kvaliteti bila najizraženija, bili su praktički bez trenera, ali opet ništa. Izrazito frustrirajuće…

Sam nastup i nije bio loš. Par igrača nije bilo na razini, ali sveukupno je to bila opća i potpuna dominacija nad momčadi kao što je Man United – što ne može biti loše. Igrač utakmice T. Silva (2.11) je i jedini odlično ocijenjen, a ovog puta se osim besprijekorne obrambene igre istaknuo izborivši jedanaesterac za naš jedini gol. Ovo mu je 2. CheCro MotM titula ove sezone, a izjednačio se po broju odličnih ocjena s Kovom i Rudijem koji je ovog puta ‘tek’ treći s ‘tek’ 1.46, a neupitno mu je glavni krivac za tako sniženu ocjenu onaj promašaj za pobjedu u zadnjoj akciji utakmice… U sendviču među njima je James (1.53) s još jednim vrlo dobrim, ali ovog puta ne i odličnim nastupom – čime je prekinut njegov niz (i apsolutni CheCro all time rekord) od ŠEST uzastopnih 2+ ocjena. Kad smo kod toga, T. Silva ih je upravo naredao 3… Može li on blizu rekorda?

Još dvoje startera bilo je dobro (Chalobah, 1.25), odnosno skoro pa dobro (Ziyech, 0.81), s tim da je Marokanac kao naš najbolji ofenzivac na terenu sasvim sigurno zaslužio i višu ocjenu, ali se čini da mu navijači još uvijek ne vjeruju. Samo neka tako nastavi! Slijede za redom 3 zamjene koje su unijele živosti, ali ne i krajnjeg produkta. Potom, jedva iznad nule, Hudson-Odoi (0.30), Mendy (0.24) i Loftus-Cheek (0.05). CHO je ponovno bio vrlo aktivan, ali je u prvom poluvremenu upropastio par dobrih prilika za vodstvo. Mendy nije imao posla, osim kada su gosti išli 2 na 1 što mu je malo nedostajalo da obrani, te u onoj situaciji krajem utakmice kada mu je malo nedostajalo da pokloni pobjedu Unitedu. Sreća na Fredu! RLC je imao do sada najtežu utakmicu. Jednostavno ga nije išlo, driblinzi nisu prolazili, puno je lopti gubio, a kasnije je ponestalo i samopouzdanja. Bit će bolje.

Na kraju imamo trojicu negativno ocijenjenih, što je za ovu sezonu rijetkost. Alonso (-0.19) nas je natjerao da ponovno žalimo za Chilwellom, Werner s istom ocjenom je ponovno bio u svojoj promašivačkoj formi, a Jorginho (-0.62) je napravio ONO. Tko zna koja bi mu ocjena bila da se nije (donekle) iskupio penalom. Mora se, doduše, priznati da ima muda do poda što je uopće zapucao taj penal nakon onakve greške, pogotovo uzeći u obzir zadnjih njegovih nekoliko penala i posljedice tih promašaja (Italija). Svaka čast, to je lider.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka