Norwich (7-0) & Southampton (1-1) | OCJENE

Norwich (7-0) & Southampton (1-1) | OCJENE
30 listopada 23:56 2021

Malko kasnimo s ocjenama ovih utakmica, ali šteta bi ih bila ne spomenuti. Pogotovo ne ovu prvu protiv davljenika Norwicha:

Mason Mount (2.95), naš PotY prošle sezone, nijednom do sada nije bio MotM ove sezone. Sve do ove utakmice, dapače, nije imao niti jednu 2.0+ odličnu ocjenu(!). Taj niz razbio je u stilu, zabivši prvi hattrick u svojoj mladoj karijeri i zasluživši time skoro pa savršenu 3.0 ocjenu. Predivan šut iz daljine, gol iz ponovljenog penala nakon što mu je obranjen prvi, te za kraj tap in na asistenciju sada već ustaljene zamjene Rubena Loftus-Cheeka (1.95) koji također nikako do odlične (2+) ocjene… Valjda će i on taj niz uskoro zaustaviti, možda također hattrickom? Njemu ne bi bio prvi…

Fantastičan je bio i Mateo Kovačić (2.86) kojemu je nekoliko asistencija ‘ukradeno’ promašajima suigrača. Slijede naši vrhunski wing bekovi James (2.67) i Chilwell (2.54) koji su zabili po gol, te još jedan mladac iz akademije koji se našao na listi strijelaca, Callum Hudson-Odoi (2.30), i to na jednu od ‘ispunjenih asistencija’ našeg Matea. Još je jedan igrač bio odlično ocijenjen, a to za njega kao da već svaku utakmicu govorimo – Antonio Rüdiger (2.29).

Svi ostali starteri, osim jednog, dobili su preko 1.80, a taj jedan je – Kai Havertz (1.05). Ni njegova ocjena nije loša, ali s obzirom na rezultat… u utakmici gdje si napadač… nije ni najbolja.

***

Međutim, Kai se odmah u sljedećoj utakmici protiv Southamptona iskupio. I njemu je ovo prva MotM titula ove sezone:

Zanimljivo da je u utakmici u kojoj smo odigrali mizernih 1-1 sa Southamptonom te skoro ispali iz Liga kupa, čak troje igrača odlično ocijenjeno. Osim jedinog strijelca Havertza (2.06), tu su još i Kepa (2.03), na kojeg smo se već navikli da bude heroj raspucavanja penala (ovog puta 1 obranjen penal), te s istom ocjenom James na kojeg smo se također navikli da bude heroj raspucavanja (drugo kolo za redom je zabio odlučujući penal za prolaz).

Ipak, nekoliko igrača ‘platilo je buletu’ zbog neuvjerljivog nastupa. To su, redom, još jednom neimpresivni Malang Sarr (0.72), sada već definirana zamjena za Rüdigera na lijevom stoperu (što mu paše s obzirom da je jedini ljevak među našim stoperima), Marcos Alonso (0.53) koji je kažnjen zbog propusta prilikom jedinog gola gostiju, Mason Mount (0.39) koji je ponovno promašio jedanaesterac i to očigledno nije za njega, Ross Barkley (0.37) koji igra dobro samo kada uđe s klupe, te Hakim Ziyech (-0.03), jedini negativno ocijenjeni igrač tu večer, te po svemu sudeći naš igrač u najlošijoj formi…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka