Najava utakmice: Arsenal (A)

Najava utakmice: Arsenal (A)
22 travnja 16:45 2024

Nema vremena žaliti za prolivenim mlijekom. Već tri dana nakon novog vemblijskog razočarenja čeka nas nova teška utakmica. Putujemo na sjever grada ljutom rivalu Arsenalu koji ovu utakmicu dočekuje na vrhu tablice (utakmica više i bod više od Cityja).

Topnici igraju sezonu iz snova, a malo su to pokvarili u zadnja dva tjedna. Ispali su prije tjedan dana u Ligi prvaka od Bayerna, a tri dana ranije ih je Aston Villa dobila na Emiratesu i uvelike otežala borbu za naslov. Momčad Mikela Artete ipak nije potpuno potonula, za vikend su slavili u Wolverhamptonu i borba za naslov je i dalje otvorena i navijači se nadaju da će točno 20 godina nakon Incvinciblesa ponovno slaviti titulu na sjeveru Londona. Mi se nadamo da možemo pomoći u sprječavanju toga.

Situacija u našem taboru nije nikako dobra. Nakon tog bolnog ispadanja u subotu sigurno smo emocionalno ispražnjeni, a loše vijesti dolaze odakle drugdje nego iz našeg medicinskog centra. Cole Palmer nije trenirao danas, Malo Gusto i Ben Chilwell također su načeti ozljedama i čeka se odluka hoće li biti u konkurenciji za nastup.

Dobro pamtimo prvi susret ove sezone kada smo u listopadu na Bridgeu prosuli dva pogotka prednosti, a igrali smo jako dobro. Nadamo se da nešto slično možemo ponoviti na Emiratesu i zapapriti Arsenalu, ali realno, topnici su ogromni favorit i sve osim njihove pobjede bit će veliko iznenađenje i jako dobro za nas.

Osim motiva da otežamo situaciju gradskom rivalu, mi smo i dalje u borbi za europske pozicije. Od sedme pozicije koju drži Manchester United dijele nas samo tri boda (isto kao i od šestoplasiranog Newcastlea) tako da je ta borba i dalje otvorena.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Dominik Franculić

Vidi Više Članaka