Newcastle United FC 1-0 Chelsea FC | KRAJ

Newcastle United FC 1-0 Chelsea FC | KRAJ
12 studenoga 20:19 2022

Potter je izveo zanimljiv sastav, poglavito po činjenici da su preko pola startera bili mladići iz akademije(!). I to bez Jamesa. Sva prednja petorka bili su ‘naši’ igrači. Broja na centarforu, iza njega Mount i Gallagher, a na wing bekovima Loftus-Cheek i naš najbolji igrač prošle utakmice, mladi Lewis Hall. Šesti igrač bio je Chalobah.

Nažalost, nismo takvu akademsku postavu gledali predugo, već se u 8. minuti ozlijedio Loftus-Cheek te ga je zamijenio Silva koji, neobično, nije započeo utakmicu. To je značilo da je na wing beka prešao Azpilicueta, što, brzo se ispostavilo, nije bilo najbolje rješenje. Primjetio je to i Potter te već nakon prvog, poprilično inertnog i nezanimljivog poluvremena, zamijenio Azpilicuetu značajno ofenzivnijim Pulisicem.

Možda i jesmo u drugom poluvremenu vidjeli pokoji ofenzivni impuls od ove ispijene momčadi, ali sve uzalud. Naime, nama ovih dana (zapravo godina), treba 5 prilika za zabiti 1 gol… a sad više nismo dobri ni u stvaranju prilika. Ne mogu vjerovati da to govorim, ali Newcastle je trenutno bolja momčad i zasluženo su došli do vodstva, a na kraju je taj jedan jedini gol bio dovoljan. Pokušao je Potter promjenom na 4 od zada, izašli su Hall, Mount i Broja, ušli Cucurella, Havertz i Ziyech… ali ništa.

3 poraza za redom u ligi, 3 poraza za redom u svim natjecanjima. Zaista, nismo mogli u goroj atmosferi otići na šestotjednu pauzu. S druge strane, možda nas je ta pauza i spasila, tko zna do kada bi ovaj niz trajao da nema Svjetskog prvenstva…

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičan

No Fields Found.


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka