Tottenham Hotspur FC 0-3 Chelsea FC | OCJENE

Tottenham Hotspur FC 0-3 Chelsea FC | OCJENE
21 rujna 18:15 2021

Još jedan odličan nastup, još jedna pobjeda s clean sheetom. Lako se naviknuti na ovo, zar ne? Pogotovo kad je riječ o spankanju možda i najvećih rivala u njihovom dvorištu. Prvo poluvrijeme i nije bilo predobro, ali u drugom smo apsolutno pomeli Spurse. Velik dio zasluge za to nosi Tuchel s taktičkom promjenom iz 3-4-3 u 3-5-2 koju je napravio već oko 30. minute, a onda na poluvremenu umjesto indisponiranog Mounta uveo Kantéa da zaigra u sarrijevskom veznom trojcu s Kovom i Jorgijem.

Nije ni čudo da se taj isti Kanté (2.58) nalazi na diobi drugog mjesta s fantastičnim Rüdigerom, a oboje su zabili i po gol. Na prvom mjestu je neprikosnoven Thiago Silva (2.86) koji je cijelu utakmicu bio kolosalan te je strijelac prvog i najvažnijeg gola koji je Spurse bacio na kolosijek podređenosti iz kojeg se nisu iskobeljali do kraja utakmice. Dapače, skoro je zabio i drugi, ponovno na asistenciju također odličnog Marcosa Alonsa (2.21), očito novog izvođača kornera. Odlično su ocijenjeni i drugi wing bek Azpilicueta (2.00) i ovog puta lateralni stopera Christensen (2.15), a poseban spomen zaslužio je Mateo Kovačić (2.32) s četvrtom uzastopnom odličnom (2+) ocjenom, što je novi CheCro rekord! Triput za redom je do sada uspjelo Hazardu (2x), Giroudu, Pulisicu i Mendyju (2x), ali sada imamo novog rekordera. Bravo Kova.

Osim toga, po broju odličnih ocjena ova utakmica se izjednačava s onom protiv Liverpoola (7), što je za ovu sezonu rekord. Na drugoj strani ocjena opet imamo ofenzivne veznjake. Što se s njima događa ove sezone? I Havertz (0.44) i Mount (0.27) već par nastupa za redom nisu dobri, a isto se može reći i za njihove konkurente. Čak je i Werner (1.18) ovog puta s klupe uspio postići makar dobru ocjenu. Da, upropastio je jednu odličnu priliku na dodavanje Lukakua (1.59) s kojim smo ga napokon vidjeli u kombinaciji, ali je i asistirao za treći gol. Ne bih se iznenadio da protiv Cityja započne da njegovom brzinom pokušamo uhvatiti Cityjevu visoku liniju na spavanju…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka