Chelsea FC 2:0 Sheffield United FC | KRAJ

Chelsea FC 2:0 Sheffield United FC | KRAJ
16 prosinca 17:53 2023

Sheffield United je nakon 14.kola smijenio Paula Heckingbottoma i na mjesto glavnog trenera vratio Chrisa Wildera, njihovog najuspješnijeg menadžera u povijesti koji ih je doveo iz treće lige u prvu i tamo ostvario top 10 plasman. Wilder je ubrzo upisao u prvu pobjedu u drugom mandatu protiv Brentforda i znali smo da ovo nije isti Sheffield sa stara sezone i da neće biti lako (kao da je nama protiv ikoga lako).

Potvrdu smo dobili vrlo brzo jer su Oštrice lako izlazile na kraj s našim pokušajima napada, sve je bilo dobro zatvoreno i nismo dolazili do prilika. Gallagher je pokušavao, ali rijetko je imao slobodno dobro rješenje, tek je Mudrik nekoliko puta pobjegao po lijevoj strani, ali nije bilo dobre završnice, ponajviše zahvaljujući Jacksonu koji se očajno postavljao i uglavnom bio u nedozvoljenoj poziciji.

Bolje smo ipak krenuli u drugo poluvrijeme, puno okomitije, a tu je i individualna kvaliteta Sterlinga, a bome i Palmera koji ga je uposlio, Sterling je probio stranu, dao oštru loptu, a sve je pratio Palmer i pogodio u mrežu za vodstvo!

Odmah je bilo lakše igrati i lopta je klizila brže pa smo uskoro povećali vodstvo. Opet su Sterling i Palmer odigrali najvažniju ulogu, a u gužvi nije dobro reagirao Foderingham i Palmer je loptu proslijedio u sredinu, a tamo je Jackson zabio na praznu mrežu.

Nije bilo brige do kraja utakmice, potpuna kontrola, još dvije-tri propuštene prilike, a treba reći i da je Broja promašio teški zicer, prazan gol.

Nije ovo bila rapsodija nogometa, ali drugo poluvrijeme odigrali smo dobro i konačno upisali jednu sigurnu pobjedu i tri boda za koja nismo strahovali već smo ih lagano uzeli.

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan -2 = vrlo loš -1 = loš 0 = ni dobar ni loš 1 = dobar 2 = vrlo dobar / odličan 3 = fantastičanHej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Dominik Franculić

Vidi Više Članaka