Leicester City FC (0-1 FA) & (2-1 PL) | OCJENE

Leicester City FC (0-1 FA) & (2-1 PL) | OCJENE
21 svibnja 09:22 2021

Chelsea je protiv iste momčadi odigrao ”prva 2 od 3 finala”, kako ih je opisao Tuchel. Ocjene iz obje utakmice donosimo odjednom. Kao što znate, prvo (pravo) finale izgubili smo jedinim pogotkom u utakmici u kojoj je sve pošlo u krivo.

Chilwell (od 68′)*, Azpilicueta (od 75′)*

Igrač utakmice je zamjena Ben Chilwell (1.32) kojemu je poništen kasni izjednačujući gol zbog marginalnog zaleđa. Naravno, ostaje upitno zbog čega je uzet ‘frame’ u kojemu je lopta već napustila nogu dodavača, te bi li Chilwell bio u zaleđu da se gledao točniji (raniji) trenutak, ali to je samo jedna od brojnih VAR inkonzistencija i grešaka koje se danas rade. Prva od takvih grešaka u ovoj utakmici bila je čista ruka prije Leicesterovog pobjedničkog gola, a ta situacija iz nekog razloga nije niti pregledavana(?!).

Krađa tehnologijom.

Još je samo sveprisutni N’Golo Kanté (1.06) dobio ‘dobru’ ocjenu, što nije uspjelo ni standardno dobrima Mountu, Rüdigeru te ‘zamjeni Pulisicu‘ (u zadnje vrijeme bolji od ‘običnog Pulisica’) koji su svi dobili istu ocjenu (0.87). Negativno je ocijenjeno četvero igrača, od toga standardne žrtve Werner (-0.65), Alonso (-0.68) te Jorginho (-0.94), a najgori bio je Ziyech (-1.00).

***

U ‘uzvratu’ je Chelsea išao po osvetu te ju na kraju i dobio, puno lakše i uvjerljivije nego rezultat govori. Bila je ovo jedna od boljih utakmica naših, makar što se količine prilika tiče. Samo su nas tipična neefikasnost i netipična greška Kovačića zaustavile da ponizimo Leicester. Time smo zadržali sudbinu oko kvalifikacije u Ligu prvaka u našim rukama, te će nam ‘samo’ trebati pobjeda u gostima Aston Villi u zadnjem kolu…

Uvjerljivi igrač utakmice bio je monstrum Antonio Rüdiger (2.76). Ovog puta je, osim all round zvijerstva na koje smo se već polako i navikli, zabio i gol (tek prvi ove sezone!). Ovim nastupom upravo je izašao na prvo mjesto po ukupnoj ocjeni za ovu sezonu! Već smo objasnili da je to primarno zato što je propustio prvi (lošiji) dio sezone pod Lampardom, ali to ne umanjuje da je drugi dio odigrao briljantno. Jedina konkurencija za CheCro igrača sezone na kraju će mu biti Kanté kojemu bježi samo 2 decimale.

Nitko drugi nije dobio odličnu ocjenu (2+), ali par igrača bilo je blizu. To su upravo objavljeni (službeni) igrač sezone Mason Mount (1.97), još jednom sve-opasni Timo Werner (1.93) te iskusni i sigurni T. Silva (1.90).Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka