Porto FC 0-2 Chelsea FC | KRAJ

Porto FC 0-2 Chelsea FC | KRAJ
07 travnja 22:42 2021

Tuchel je napravio 5 izmjena u odnosu na blamažu protiv WBA. Ovu utakmicu su u obrani započeli Christensen i Rüdiger umjesto tragičara Silve i Zoume, na lijevom beku Chilwell umjesto Alonsa, a u napadu Havertz i Mount umjesto (ipak ne-ozlijeđenog) Pulisica i Ziyecha.

Što se općeg dojma tiče, nisu te promjene puno napravile. Chelsea opet nije odigrao dobru utakmicu, a ponovno je curilo u obrani. Ipak, ovog puta nije curilo i u mrežu, što je naravno najvažnije. Porto je odlučio pritisnuti visoko i odvući nas daleko od svog gola, što im je u većoj mjeri uspijevalo, a sami su stvorili i više nego dovoljni šansi da (makar) ne izgube ovu utakmicu.

Srećom, ovog puta smo zadržali mrežu potpuno praznom, a bio nam je dovoljan jedan trenutak nesmotrenosti ‘domaće’ obrane da zabijemo taj jedan, ali vrijedan ‘gostujući’ gol. Mason Mount vrhunski se okrenuo na jedan Jorginhov pas, izbacio suparničkog braniča i lijepo plasirao u suprotan kut. Kasnije smo zabili drugi i još vrijedniji gol učinivši ovaj rezultat vrlo komotnim. Ben Chilwell je ukrao jednu loptu visoko u protivničkoj polivici, sjurio se prema golmanu, zaobišao ga i u maniri rasnog strijelca zabio u praznu mrežu.

Zanemarimo rezultat. S obzirom na igru, Porto se ne smije otpisivati. Već za 6 dana se vraćamo u Sevillu na uzvrat i po polufinale protiv (čini se) Reala!

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičan

No Fields Found.


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka