Chelsea FC 2-0 Sheffield United FC | OCJENE

Chelsea FC 2-0 Sheffield United FC | OCJENE
22 ožujka 19:33 2021

Chelsea se novom pobjedom kvalificirao u polufinale FA kupa u kojem će zaigrati protiv Cityja. Sama pobjeda, iako rezultat zvuči lijepo, bila je poprilično underwhelming. Sheffield je u drugom poluvremenu bio možda i najbliže golu od svih ekipa protiv kojih je Tuchel do sada zaigrao, a potvrda pobjede stigla je tek u sudačkoj nadoknadi, kao i protiv Atletica.

Nijedan igrač nije odigrao odličnu utakmicu (2+ ocjena), ali petero ima vrlo dobru ocjenu (1.5+). CheCro igrač utakmice je, možda i poprilično subjektivno, naš Mateo Kovačić (1.67), za dlaku ispred Kepe (1.64) koji je pod Tuchelom sačuvao 3 prazne mreže u sva 3 nastupa! Tu su još i zamjena Ziyech (1.63) koji je zabio drugi gol, još jednom solidni Zouma (1.56) te ‘asistent’ oba gola Ben Chilwell (1.56).

Od dobrih nastupa definitivno vrijedi spomenuti dvojicu igrača koji su zaigrali na njima do sada relativno nepoznatim pozicijama. Emerson (1.19) je bio sasvim OK kao lijevi stoper, kao i Christensen (1.13) na desnom. Priprema li Tuchel igru sa Silvom i Christyjem u istom sastavu? Ako da, nisam siguran da će Christensen iz sastava izbaciti Azpija… Billy Gilmour (0.94) nije puno do sada igrao pod Tuchelom, a sada je dobio priliku da pokaže da se na njega može računati, što je i većim dijelom uspio zasluživši solidnu ocjenu.

Treba spomenuti Christiana Pulisica (0.34) koji je imao par vrhunskih driblinga, ali je uvijek akciju završavao promašajem, što su naši navijači očigledno vrlo zamjerili. Kao kontrast, plavi navijači na službenom CFC Twitteru izabrali su Pulisica za igrača utakmice(!) dok je nama među lošijima… Oni koji jesu bili loši su Hudson-Odoi (0.06) na obje pozicije koje je zaigrao (RWB i RAM) te jedini negativno ocijenjeni, Giroud (-0.03).Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka