Brighton (0-0) & West Ham (1-0) | OCJENE

Brighton (0-0) & West Ham (1-0) | OCJENE
26 travnja 15:39 2021

S obzirom na sve što slijedi i na sve što je prethodilo, nije se našim igračima bilo lako koncentrirati, ali važne bodove su ipak uspjeli skupiti. Chelsea je u dvije ‘manje’ ligaške utakmice između dvaju velikih ne-ligaških utakmica protiv Cityja i Reala skupio solidna(?) 4 boda. Nije to loš ishod, pogotovo uzeći u obzir da smo protiv direktnog rivala West Hama uzeli sva 3, a kiksali protiv davljenika Brightona dok je cijeli nogometni svijet bio zaokupljen ratom oko ekspresno propale Super lige.

Iskreno, ne sjećam se baš ove utakmice. Gledao jesam, ali moje misli, svačije misli (pa tako i igrača) bile su negdje drugdje. Većinski na mobitelima prateći situaciju oko Super lige koja je upravo u tim trenucima doživljavala nevjerojatan kolaps. Sve što znam je da nisam vidio bogznašto, a sami pogled na ocjene gdje je Kepa (1.74) igrač utakmice, a preostalo četvero pozitivno ocijenjenih igrača su zamjene te stoperi Rüdiger (0.94) i Christensen (0.58) govori sve što trebamo znati o toj utakmici. Nema veze, važno da nema ništa od Super lige.

*****

Potom je uslijedio neobično važan gradski derbi protiv neobično dobrog West Hama. Navikli smo gledati lošije nastupe vikend prije Lige prvaka, ali ovog puta se to nije smijelo dogoditi i Tuchel i igrači su to znali. Sam nastup možda nije bio idealan, ali rezultat jest. Pobjeda nas je dovela na 3 boda od West Hama te 4 od Liverpoola, što znači da si do kraja (5 kola) možemo priuštiti 1 kiks više od jednih i od drugih da bismo i dalje završili u TOP 4.

Karakter i rezolutnost naših igrača navijači su dobrano nagradili u ocjenama. Čak troje igrača dobilo je odlične ocjene. CheCro igrač utakmice po šesti put ove sezone je Mason Mount (2.32) čime se izjednačio na prvom mjestu s Hudson-Odoijem, a po broju odličnih ocjena (ukupno 9) s Mendyjem. Što se ukupne ocjene tiče, tu je tek peti, ali unatoč tome teško je reći da je bilotko drugi igrač sezone… Ben Chilwell (2.10) i Thiago Silva (2.03) druga su dvojica, prvi zbog asistencije za jedini gol, a drugi zbog, well, jer je to Thiago Silva. Uz Mounta najbolji i najutjecajniji naš igrač ove sezone.

Što je sa strijelcem jedinog gola? Kada taj igrač dobije tek osmu najbolju ocjenu (1.65), onda je to znak da je puno drugih stvari za njega pošlo u krivo. Ipak, nisam siguran da je to ovog puta bio slučaj. Timo Werner nije bio ništa lošiji nego inače, osim što mu je ovog puta pošlo za rukom zabiti gol, i to odlučujući. Istina, promašio je jednu šansu u drugom poluvremenu, ali ta je na prvu izgledala puno lakša nego je zapravo bila. Na snimci se vidjelo da ga je Fabianski odlično zatvorio te Timo zaista nije imao ‘neki’ kut. Čini se da će trebati puno vremena (i golova) da otrese sa sebe torresovsku reputaciju…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka