Chelsea FC 2-0 Everton FC | KRAJ

Chelsea FC 2-0 Everton FC | KRAJ
08 ožujka 20:48 2021

S obzirom na važnost utakmice, Tuchel je neobično puno rotirao. Everton se nalazi samo 1 bod iza nas (i to s utakmicom manje), a na klupi su se našli Mount, Kanté i Rüdiger… Osim njih, Chilwell je također van prvog sastava, ali to je ipak vjerojatnije posljedica ravnopravne rotacije s Alonsom. Priliku su nakon dugo vremena dobili Kai Havertz i Kurt Zouma, u sredini je zaigrao ”Jovačić”, a Hudson-Odoi je još jednom isproban na ofenzivnijoj poziciji (do sada je pod Tuchelom bio puno bolji kao wing back, nego kao krilo).

Svi navedeni ‘eksperimenti’ itekako su urodili plodom, uključujući onaj s Kaijem Havertzom na lažnoj devetci, poziciji na kojoj se povremeno rotirao s Wernerom, dok je CHO zauzeo lijevo krilo. Upravo Kaijev udarac odbijen je u gol za naše vodstvo, a njega je i srušio gostujući golman za penal iz kojeg je Jorginho potvrdio pobjedu. Osim toga, ekipa je izgledala vrlo dobro prema naprijed, što je pravo osvježenje.

Ovom pobjedom ostali smo na istoj udaljenosti od Uniteda i Leicestera s obzirom na njihove neočekivane, odnosno kasne pobjede u ovom kolu. Everton nas sada ne može preskočiti ako dobije utakmicu zaostatka, ali ih nećemo otpisivati, kao ni njihove gradske rivale, koliko god oni trenutno bili loši. Istovremeno, Mourinhovi Spursi su se opasno zahuktali, a nisu ni toliko daleko… Ukratko, u dobroj smo poziciji i pozitivnom momentumu, ali utrka za Ligu prvaka je još uvijek wide open.

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičan

No Fields Found.


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka