Chelsea FC 4-0 Preston North End FC | OCJENE

Chelsea FC 4-0 Preston North End FC | OCJENE
07 siječnja 20:52 2024

Nakon povijesno grozomorne 2023. godine, ovu smo započeli solidno. Iako, nije tako izgledalo nakon prvog poluvremena u kojem jedva da smo stvorili dvije čestite prilike protiv drugoligaša. Ipak, Pochettino mora da im je očitao dobru bukvicu na poluvremenu jer su nakon nastavka utrpali četiri komada.

Titulu CheCro igrača utakmice ponio je strijelac drugog gola Thiago Silva (2.33). Njegov udarac glavom s prve stative podsjetio je na jedan od najslavnijih golova u našoj povijesti, Drogbin u finalu Lige prvaka 2012.

Na drugom mjestu je asistent prvog gola Malo Gusto (2.05) kojeg očito uopće nije briga na kojoj strani igra, na obje je pouzdan i opasan sa svojim nabačajima. Strijelac tog gola, Armando Broja (1.10) nije dobio ‘neku’ ocjenu ponajviše jer ima vrlo malo kredita među navijačima (prethodno zaredao 7 negativnih ocjena, uvjerljivi rekord ove tužne sezone), ali je gol zaista bio lijep. Nadajmo se da će mu to donijeti samopouzdanja jer ćemo se morati još pouzdati u njega s obzirom na Jacksonovo odsustvo.

Odličnu ocjenu dobio je i Enzo Fernández (2.00), svoju prvu još od utakmice s Brightonom kada je zabio 2 gola, a u ovoj mu je za to bio dovoljan jedan, onaj završni. Osim gola, ponovno je nakon dugo vremena pokazao svoj killer pass iza zadnje linije, međutim, najbolju takvu priliku je nesvojski promašio inače vrlo dobri Cole Palmer (1.76).

Strijelac trećeg gola, onog najljepšeg, bio je Sterling (1.81). Kakav je samo postao majstor slobodnjaka! Nisam to od njega očekivao…

Od ostalih, vrijedi spomenuti Alfieja Gilchrista (1.76) koji je nakon dva iznimno kratka i utjecajna ‘camea’ zaslužio ovaj start i u njemu opravdao povjerenje. Vrlo dobar nastup na desnom beku, iako je nominalno stoper (barem po Transfermarktu?). S klupe je Poch pružio debi još jednom mladiću iz akademije, braniču Michaelu Goldingu (0.65).Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka