Newcastle (2-0) & Saints (1-1) | OCJENE

Newcastle (2-0) & Saints (1-1) | OCJENE
27 veljače 14:54 2021

Vrlo dobru utakmicu odigrali smo protiv Newcastlea, konačno smo mogli donekle opušteni uživati u igri i rezultatu.

Na vrhu, kao i puno puta ove sezone, našao se Mateo Kovačić. Sjećam se da sam kolegama iz uredništva govorio kako mi je on igrač utakmice i drago mi je da i čitatelji tako misle. Toliko dobrih prodora, toliko utjecaja na našu igru. Iako smo možda nekada manje objektivni s njim jer je “naš” na više načina, zaslužio je veću ocjenu od Wernera koji je dao gol i nazovimo asistenciju. Nijemac je time prekinuo golgeterski post od 1000 sati u ligi, samo neka tako i nastavi.

Odmah malo ispod dvojke našao se Kepa, nakon sto godina. Mora se reći da je bio jako dobar u tih nekoliko intervencija, a Tuchel nije mogao odabrati bolju utakmicu da Španjolac dobije priliku budući da nije bilo puno posla. Giroud je odigrao solidnu utakmicu koju je okrunio pogotkom prave devetke.

Ostatak ekipe bio je također dobar, odlično je da nam i ovako ne ide loše, bez Thiaga Silve. Abraham je nažalost zbog ozljede izašao vrlo rano.

***

Protiv Southamptona je jako škripalo prema naprijed, to nam je boljka dugo vremena.

First things firsts – koliko dobar zna biti naš Mason Mount? Ovdje je oborio rekord ove sezone u razlici bodova između prvoga i drugoga (do sada je to držao Werner, iz utakmice protiv istog protivnika). Tako je i izgledalo – sve što je dodirnuo pretvorio je u nešto korisno, osim toga izborio i realizirao jedanaesterac. Iskreno, navijam za to da on postane naš prvi izvođač jedanaesteraca. Oni su kao prvo stvar vježbe, a on mi se čini kao netko poput Lamparda, tko će ostati nakon treninga i vježbati na tome satima.

Ostatak ekipe nije za pohvalu. Ipak, dotaknuo bih se jednog čovjeka kojeg nema među ocjenama. Mislim da je Tuchel u ovoj utakmici dosta podbacio. Kao prvo, Zouma je na centralnome ovdje izgledao loše i direktni je krivac za gol. Mogao je razmotriti promjenu na 4-2-3-1 budući da je i Marcos Alonso odigrao vrlo loše, svako slanje lopte u for za njega je nažalost bilo kao da dodamo suparniku, nepostojan prema naprijed. Ako je već htio ostati na 3-4-3, kao prvo mogao je ući ranije Jorginho za Kantea koji je bio odličan u obrani (i time opravdano zaslužio solidnu ocjenu), ali nam to nije toliko trebalo koliko ovaj tandem Kovačić-Jorginho da probijamo kroz sredinu kao iz šale. Kovačić nije tako dobro izgledao bez svoga prijatelja. Također, mogao je Hudson-Odoija povući na mjesto krilnoga beka što mu je dobro ležalo ove sezone kako bismo dobili više ofenzivaca, čak i na lijevoga jer James nije bio loš. Mladić se nije snašao na napadačkome krilu, ali mislim da nije bio nešto lošiji od ostatka ekipe i da bi mu ta pozicija bolje sjela.

Abraham je odigrao još jednu utakmicu za zaborav i izašao na poluvremenu, a nažalost i Ziyech koji nikako da nađe formu.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Martin Angjić

'Editor en Jefe'. 'Musculo Grande'. 'Cerebro Inteligente'. Alfa (Romeo) i (Opel) Omega. Pravi reda u Udruzi, a i oko nje. Otrov za žene, žene ni za lijek. Prešao dugi i trnovit put od nabildanog novinarskog diletanta do nabildanog novinarskog profesionalca. Neki nesretnik se jednom drznuo reći da je Udruga njegova 'privatna prčija'. Istoga je promptno progutao mrak. On ne prijeti, on samo prijeko gleda...

Vidi Više Članaka