Chelsea FC 1-3 Manchester City FC | OCJENE

Chelsea FC 1-3 Manchester City FC | OCJENE
06 siječnja 17:39 2021

Jeste li spremni na najcrveniji set ocjena ove sezone?

Odvratno, zar ne? Svi starteri su negativno ocijenjeni, što je direktna posljedica neviđeno lošeg prvog poluvremena. Dapače, 10/11 startera je dobilo ocjenu ispod -1, što je novi CheCro rekord. Najbliže je došla prošlosezonska utakmica protiv Sheffielda (0-3) u kojoj je 9/11 startera bilo ispod -1, odnosno svi izuzev Williana i Pulisica koji su, naravno, također bili negativno ocijenjeni. Slična situacija je i ovog puta, Williana više nema, a Pulisic je taj 1 igrač iznad -1, ali također ispod nule… Što je, po meni, nezasluženo. Bio je (čak!) dobar, zapravo cijelo ovo vrijeme dok je Chelsea grozan, on je jedna od rijetkih ili jedina svijetla točka.

Što se ove desetorice tiče, tu ne vrijedi trošiti puno riječi. Začudo, nitko se nije spustio ispod -2 (kao npr. protiv u već spomenutoj utakmici protiv Sheffielda), ali trojica najgorih su došla vrlo blizu tome. Zapravo, puno govori o utakmici kada su trojica najlošije ocijenjenih 2 najbolja igrača i kapetan. Odnosno, prvi, treći i četvrti izbor za kapetana. Mlada Lampardova momčad jednostavno nije imala šanse kada su najvažniji i najiskusniji igrači potpuno zakazali. Azpilicueta, Silva i Kanté dobili su istu ocjenu (-1.92) što je svoj trojici ujedno i najgora ocjena koju su ikada dobili u CheCro ocijenjivanju(!).

Na pozitivnijoj strani (doslovno), sve tri zamjene bile su iznad nule. Obično to bude jer nisu imali vremena za odlijepiti se od iste, ali ovog puta su zaista svo troje bili zapaženo neloši. Billy Gilmour (0.15) i Kai Havertz (0.32) bili su breath of fresh air u veznom redu, toliko da navijači sada zazivaju njihov start u sljedećoj ligaškoj utakmici. Ipak, daleko najbolji bio je Callum Hudson-Odoi (-1.43) koji je još jednom najmanje loš igrač u očajnoj predstavi ekipe. Novi Willian? Šala mala, nadam se da ga ipak čeka kvalitetnija sudbina od Brazilčeve. Treća CheCro titula igrača utakmice za (ne)popularnog CHO-a. Biti će zanimljivo vidjeti hoće li unatoč tome nastaviti na klupi sada kada je Pulisic konzistentno dobar, a Ziyech napokon natrag s (još jedne) ozljede…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka