Treba li smijeniti Lamparda? – Okrugli stol, anketa

Treba li smijeniti Lamparda? – Okrugli stol, anketa
05 siječnja 19:56 2021

Klub se nalazi pred jednom od većih i tužnijih dilema u dugo vremena, što je pravi povod za okupljanje naših urednika u Okrugli stol. U daljnjem tekstu slijedi kratko mišljenje petorice naših urednika s konačnom presudom treba li Lampardu uručiti otkaz ili ne, a nakon toga vi imate priliku dati svoj glas u anketi. Da vidimo što misli Chelsea Croatia community!

Šimun Mihanović, urednik

Frank je potpisao ugovor na 3 godine, s dugoročnim planom. Mislim da bi bilo pošteno dopustiti mu da to odradi do kraja ako ove sezone ne bude baš katastrofalno loše, a vjerujem da još nije tako jer je jako gust poredak na tablici i par dobrih utakmica može značiti da smo opet u vrhu. A znamo kako je čudna ova sezona zbog pandemije i svašta se još može dogoditi. Definitivno izgleda da Frank ima nekih poteškoća koje možda ne zna riješiti, ali treba mu dati priliku da to popravi do kraja sezone, jer ako mu sad damo otkaz, opet se vraćamo na staro. Ljudi možda zaboravljaju da smo prije ovih 6 utakmica imali 16 zaredom bez poraza. Presuda: NE.

Borna Škrlec, kolumnist

U samom početku, još dok je Sarri bio na klupi, bio sam protiv toga da Lampard postane novi trener Chelseaja. Ukratko, smatrao sam da mu nedostaje iskustva i da nije zreo za ovako zahtjevan posao, no kada je vijest postala službena, nošen emocijama promijenio sam mišljenje i, zdravorazumski, podržao klupsku legendu i jednog od najdražih igrača u najvećem izazovu dosad, a samom tom početku sam optimistično posvetio i kolumnu. Bilo je stvarno lijepo gledati ga klupi – barem dok je pobjeđivao. Dva puta je “sredio” Mourinha, pao je i Guardiola, Arsenal itd. Uglavnom, imao je svijetlih trenutaka i isporučio ono što se od njega očekivalo. Ljetnim transferima dobio je nevjerojatnu podršku za novu sezonu i opravdano je bilo tražiti novi iskorak. Međutim, to se nije dogodilo, posrnuo je opet na istom dijelu sezone i potpuno izgubio priključak za vodećima u ligi, ovog puta još i gore nego prije godinu dana, usprkos svim pojačanjima. Naravno, bilo je tu i nesretnih okolnosti, ali uz ovakvu bezidejnu igru i lutanje, ovakvo nezalaganje na terenu, ovakvu količinu izgubljenih bodova i krivih poteza protiv jakih momčadi smatram da je vrijeme za nekog drugog jer nažalost izgleda kao da ovakva situacija ne vodi nigdje. Najviše žalosti njegov rezignirani i bespomoćan izraz lica kad rezultat nije na našoj strani i sve je jasnije kako taktički nije dorastao zadatku. Šteta… Presuda: DA.

Leon Kondres, kolumnist

Osobno mislim da Frank još ne zaslužuje nogu. Vidjeli smo da nam može donijeti dobre rezultate, samo mu trebamo dati vremena da skuži dobitnu formulu i uspije ju održati. Očito je da nešto igračima u glavi nije kako treba i vjerujem da je Frank dovoljno dobar people manager da ih kroz neko vrijeme uspije mentalno ojačati. Mozda radi neke greške u postavljanju ekipe i zamjenama, ali relativno je nov i mislim da bi mu trebali dati još prilika da se dokaže. Očito je pametan, samo mu treba vremena da izbalansira momčad i krene redovito pobjeđivati. Presuda: NE.

Martin Angjić, glavni urednik

I odlazak i ostanak mi imaju svoje prednosti i mane. Dao bih mu još 3-4 utakmice, ali nisam optimističan i mislim kako će ovo brzo završiti. Kao da ova kombinacija nezrelog trenera i nezrelih igrača ne drži vodu. Ima tu loših taktičkih odluka, ali kao da nešto dublje tu nije u redu – ne čini se da dopire pravilno do igrača, a izgleda kako i predugo čeka na neku promjenu (kao npr. ovo šamaranje mrtvog magarca s Wernerom na krilu). Osim ovih nezrelih igrača, onima koji imaju 25+ fali karaktera i nogometne inteligencije, a to je Lampardu vrlo teško „utrenirati“. Bilo bi mi jako žao zbog svih odličnih stvari kojih je Frank napravio osim samog treniranja igrača i taktike – cijelo ozračje oko kluba i to što konačno imamo zdravu transfer politiku te jako dobru financijsku situaciju kao rezultat pametnih pojačanja. Presuda: DA.

Roko Škrabić, kolumnist

Vječni sam optimist i ”čaša je polupuna” tip osobe. Ne sjećam se kada sam zadnji put bio protiv otkaza ijednom našem treneru. Bio sam protiv otkaza Mourinhu. Protiv otkaza Conteu. Protiv odlaska Sarrija. Istovremeno, Lampard mi je bio jedan od najvećih idola tokom odrastanja i uvijek će ostati najdraži igrač. On je razlog zašto sam kao dijete od 8 godina počeo navijati za Chelsea. Ipak, uza sve to, nakon utakmice protiv Cityja pomislio sam da je to to. Da nema dalje. Zaista, Lampard jednostavno ne ostavlja dojam da može ni da zna organizirati niti napad niti obranu. Sve je kod njega nekako stihijski, na snagu, na trku. Sami rezultati prošle sezone su mu bili iznad očekivanja i napravio je ogroman posao preko ljeta na račun svog imena, ali to mi se u ovom trenu čini kao njegov limit. Idealna privremena opcija da s mladim igračima prevede klub preko teškog perioda transfer zabrane i potom privuče velika imena… Ali za utrenirati tu momčad do samog vrha gdje pripadamo? Nisam baš siguran… IPAK, nakon prespavane noći imao sam change of heart. Možda zbog prethodno spomenutog nepotopivog optimizma i subjektivnih osjećaja prema Lampsu, a možda zaista vjerujem u ovo – Franku se ove sezone preko pola prve momčadi sastoji od novih igrača. To treba vremena uigrati. Nije imao predsezonu. Dok je obrana dobro igrala, napad je bio pun ozljeda i Lampard još uvijek nije imao prilike započeti s najboljom četvorkom koju zazivamo još od ljeta! Još uvijek! Pulisic, Havertz, Ziyech i Werner još uvijek nisu započeli utakmicu zajedno. Koliko bi bilo suludo otkazati treneru dok još nije ni mogao zaigrati kako želi? Neka pokuša. Neka mu vremena da ih uigra. Neka mu jedna prava predsezona. Neka započne iduću sezonu s njima. Makar nam se ostvarile crne slutnje o njegovim trenerskim sposobnostima. U međuvremenu bih se mašio otkaza isključivo ako se nastavi potpuni raspad sistema. Presuda: NE.

Treba li zamijeniti Lamparda?

Loading ... Loading ...


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Šimun Mihanović

Rođen Ljeta Gospodnjeg 1994. u Malom Mistu velikih talenata, široj javnosti poznatom kao Splitu gradu. Čistokrvni Poljičanin, iz loze Mihanovića, zvanih 'Knezovi'. (Na jedvite jade) završio Tehničku školu u Splitu, smjer Mehatronika. Trenutno student elektrotehnike na FESB-u, gdje uživa zvjezdani status. Otac mu je donio Drogbin dres iz Obale Bjelokosti (2005. godine), a on ga je, razočaran žarkim bojama istoga, obojao u plavo. Tako je počela njegova ljubavna priča s Chelseajem... U slobodno vrijeme igra CS:GO, WoT i Star Citizen, slaže makete, gleda (loše) filmove i čita knjige.

Vidi Više Članaka