Chelsea FC 3-1 Leeds United FC | KRAJ

Chelsea FC 3-1 Leeds United FC | KRAJ
05 prosinca 22:40 2020

Danima je trajala rasprava s kim će Lampard započeti u vrhu napada i on je odlučio najpoštenije, iako možda ne taktički najlogičnije – Giroud je nakon 4 gola u srijedu jednostavno morao biti u prvom sastavu, makar Leeds igrao najvišu liniju na svijetu. Kontroverznija je, po meni, bila odluka Kovačića ostaviti na klupi protiv ekipe koja voli visoki pressing i nakon što je Kova odigrao dvije najbolje utakmice ove sezone za redom. Dakle, dvije zamjene u odnosu na donedavno standardnih 11 – Giroud i Havertz umjesto Abrahama i Kovačića.

Prva promjena se Lampardu svakako isplatilo. Iako je promašio jednu dobru šansu za izjednačenje prvom poluvremenu, Giroud se nedugo potom ispravio i lijepo zabio na Jamesov ubačaj, potvrdivši na neki način naše sumnje da bi Jamesovi fenomenalni ubačaji bili višestruko iskorišteniji da on igra u sredini, a ne mladi Abraham. To je bio tek izjednačujući gol nakon što je Leeds poveo već u 4. minuti preko našeg bivšeg mladog igrača, Patricka Bamforda. Ne znam vodi li se statistika koji klub je primio najviše golova od strane svojih bivših igrača, ali sam uvjeren da bi Chelsea bio prvi.

Iako smo gubili, u nijednom trenu se nije osjećala prevelika neizvjesnost oko krajnjeg ishoda. U drugom poluvremenu je Chelsea rutinski izjednačio preko još jednog gola Zoume nakon kornera (4. ove u ligi ove sezone!), a u više navrata je propustio podebljati pobjedu u sudačkoj nadoknadi je utakmicu zapečatio Pulisic na asistenciju Wernera.

3 boda i prvo mjesto su tu, a možda tamo i ostanemo s obzirom da Liverpool i Spursi sutradan dočekuju teške protivnike – Wolvese, odnosno Arsenal.

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan / -2 = vrlo loš / -1 = loš / 0 = ni dobar ni loš / 1 = dobar / 2 = vrlo dobar do odličan / 3 = fantastičan

No Fields Found.


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka