Chelsea FC 3-0 Aston Villa FC | KRAJ

Chelsea FC 3-0 Aston Villa FC | KRAJ
11 rujna 20:12 2021

Tuchel je definitivno odlučio dobro ‘izrotirati’ za ovu utakmicu, jasno vođen tendencijom da što više igraju momci koji su za vrijeme internacionalne pauze ‘odmarali’, a da ostali budu što je moguće više pošteđeni. Nakon izostanaka u većim utakmicama protiv Arsenala i Liverpoola, ponovno je uveo Chalobaha i Hudson-Odoija na desnu stranu obrane, a vratio je i T. Silvu i Ziyecha koji također nisu neko vrijeme započinjali, što zbog kašnjenja u predsezonu, što zbog ozljede. Imao je priliku to učiniti i s Chilwellom, međutim, on se misteriozno ponovno našao na klupi, dok Marcos Alonso ne samo da je započeo nego je i po prvi puta obukao kapetansku vrpcu, iako je na terenu bio T. Silva! Najveća vijest, pak, bila je start za Saúla uz našeg Kovačića.

Nije to bio najbolji debi za Saúla. Izašao je već na poluvremenu, a nije bio ni jedini loš u prvom poluvremenu. Gosti su naše, objektivno, pomeli s terena i trebali zabiti barem 2, 3 gola. Mendy u par navrata te jednom T. Silva s crte su nas spasili da ne primimo nijedan. Istovremeno Lukaku je zabio vrhunski golgeterski gol na još bolju asistenciju Kovačića čime smo iskoristili zapravo jedinu šansu u tom, u svemu osim po rezultatu, očajnom prvom poluvremenu.

U drugom smo sve smirili te Villa više nije bila opasna. Tome je vjerojatno puno psihološki pripomogao brzi gol na samom početku. Naš Mateo zatrčao se na jednu lošu povratnu prema golmanu i u maniri rasnog strijelca kakav je bio jedan od prethodnih vlasnika njegove nove brojke na leđima, zabio gol, svoj prvi u drugo vremena… Zapravo, ovo je prvi put od 2017. da je upisao gol i asistenciju u istoj utakmici. Možda je do dresa? U sudačkoj nadoknadi zvijer Lukaku je zabio još jedan.

Eto nas ponovno na podjeli prvog mjesta, ovog puta s Unitedom. Spursi su neslavno izgubili kod Palacea i upropastili svoj savršeni start, što svakako nije moglo dugo…

OCJENJIVANJE IGRAČA
-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičan

No Fields Found.


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka