Manchester United FC 0-0 Chelsea FC | KRAJ

Manchester United FC 0-0 Chelsea FC | KRAJ
24 listopada 20:21 2020

Lampard je ponovno iznenadio sastavom. Ne bismo rekli najugodnije. Vratio je 3-4-3, taman kada smo napokon sačuvali praznu mrežu i kada su se Silva i Mendy pokazali kao potencijalni spasioci naše uklete obrane. Vratiti na sustav s 5 braniča, koji s obzirom na roster nećemo dugoročno koristiti, u ovom trenutku zaista nije izgledao najlogičnije. Uz to je i naš Mateo Kovačić ostao na klupi, a Jorginho u igri. Još jedan minus. Jedini plus za Lampsa bila je ta jedina igračka promjena u odnosu na prošlu utakmicu – Azpilicueta umjesto Mounta. Sveukupno, nismo bili posve zadovoljni, ali smo ostavili mogućnost da Frank ima neku briljantnu taktičku ideju.

Bilo rezultat te ideje ili nečeg drugog, Chelsea je dobro izgledao. Potpuno je kontrolirao utakmicu u prvom poluvremenu, iako uz manjak pravih velikih prilika. United, s druge strane, je prešao centar svega par puta, ali imao ozbiljnije prilike i čak u par navrata natjerao Mendyja na reakcije. Najvažniji moment u poluvremenu dogodio se na samom kraju kada je na Azpilicueti napravljen čisti, rekli bi Englezi stonewall penal. U skoku u petercu ga je zaustavio Maguire s obje ruke oko vrata, a sudac nije niti trepnuo… United je krenuo u kontranapad, lopta je izašla u korner, a onda smo dobili informaciju da VAR pregledava mogući penal. Odahnuli smo i bili uvjereni da ćemo uskoro vidjeti Jorginho poskok, da bi se zatim zgranuli shvativši da VAR pregledava nekakvu opskurnu glupost u našem šesnaestercu (koja naravno nije dosuđena)?!?! Ja iskreno ne znam kako je moguće da se takvo što dogodi. Nesposobnost sudaca u Premier ligi sada je već legendarna. Nisam siguran što bi bilo gore, da nisu niti provjerili ili da su provjerili i zaključili da ono nije penal… Ali sada makar znamo što je slučaj:

U drugom poluvremenu se ništa tako kontroverzno ni uzbudljivo nije dogodilo. Lamps je mijenjao samo prednju trojku tako da su ušli Mount, Abraham i kasnije Ziyech, ali bez većeg efekta. Sada nakon prvih 0-0 u Lampardovoj eri imamo 0-0 dva puta za redom. Slijedi Krasnodar u Ligi prvaka, idealna prilika da nastavimo s praznim mrežama i nakon dvije utakmice napokon pronađemo i tuđu…

No Fields Found.


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka