Chelsea FC 0-2 Manchester United FC | OCJENE

Chelsea FC 0-2 Manchester United FC | OCJENE
20 veljače 08:53 2020

Treća utakmice protiv Uniteda ove sezone, treći nezasluženi poraz. O promašenih prilikama i nekompetentnosti VAR-a potrošilo se puno tinte ovih dana pa se nećemo vraćati na to. Pogledajmo ocjene i brže-bolje zaboravimo:

Unatoč domaćem porazu, ocjene nisu toliko loše, kao ni prosječna ocjena utakmice (0.29), što je samo dokaz koliko momčad nije zaslužila ovakav rezultat. Četvero igrača čak su odigrali dobru utakmicu, uključujući jednog s odličnim nastupom. To je, naravno, naš igrač sezone, Mateo Kovačić (2.08) koji je ovom titulom CheCro igrača utakmice pretekao Abrahama po broju osvojenih za ovu sezonu. Mateo je sada na 6, s tim da je prethodnu osvojio još davno, u još jednom domaćem porazu protiv Bournemoutha prije 2 mjeseca.

Dvoje igrača iznad 1.0 su – sada već standardno dobri Reece James (1.55), te Olivier Giroud (1.45) koji je napokon dobio priliku i itekako ju iskoristio vrhunskom asistencijom za ‘skoro gol’ Kovačića i vlastitim ‘skoro golom’ za 1-2 kojeg je VAR okrutno, ali opravdano poništio zbog marginalnog zaleđa. Treći igrač s dobrim nastupom je Kurt Zouma (0.98) koji je također umalo probio granicu od 1.0, a zaslužio je to neopravdano poništenim golom za 1-1 koji bi u potpunosti promijenio tijek utakmice, a najvjerojatnije i ishod.

Većina preostalih igrača nalazi se u blijedom rasponu od 0.5 do 0.0, dok je četvero završilo u minusu. To su redom – golman Caballero (-0.12) kojeg se ne može okriviti za nijedan od golova te oba veterana na krilima, Pedro (-0.33) i Willian (-0.56), koji također po mom skromnom sudu nisu zaslužili biti negativno ocijenjeni. Onaj koji definitivno jest zaslužio minus je daleko najgori igrač utakmice, Michy Batshuayi (-2.18). Momak je promašio barem 3 zicera te je možda, nadajmo se, odigrao jednu od zadnjih utakmica u plavom dresu.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka