Najava utakmice: Arsenal

Najava utakmice: Arsenal
05 studenoga 18:47 2022

Nakon „revijalne“ utakmice protiv Dinama u srijedu u Ligi prvaka, okrećemo se nazad domaćem prvenstvu. Tamo nas čeka jedan od naših najljućih rivala, a ujedno i lider tabele, Arsenal.

Utakmica protiv Dinama je u sudačkoj nadoknadi dobila osjećaj pirove pobjede jer je zadnju ložu povrijedio Ben Chilwell i izbivat će s terena sigurno nekoliko mjeseci i ponavlja nam se peh iz prošle sezone da su nam u isto vrijeme ozlijeđena oba wing beka i dva vrlo važna igrača, Chilwell i Reece James. Otprije ne možemo računati na Wesleyja Fofanu i N’Gola Kantéa, te Kepu Arizzabalagu pa će između vratnica opet biti Mendy. Mateo Kovačić je propustio utakmicu protiv Dinama zbog zatezanja u listu, ali bit će spreman za nedjeljni okršaj.

Prošli vikend prekinut je niz od 9 utakmica bez poraza pod kormilom Grahama Pottera teškim porazom upravo od Potterovog bivšeg kluba, stoga pobjeda protiv Dinama nije bila tako bezvrijedna. Arsenal je također imao uspješan tjedan. Pobijedili su Zürich s drugim sastavom u Europskoj ligi i tako potvrdili prvo mjesto u grupi. U Premier ligi su upisali tek jedan poraz ove sezone, prije dva mjeseca od Manchester Uniteda i izgledaju prilično impresivno te se ne daju s prvog mjesta. Nadamo se da će se to promijeniti nakon nedjelje.

Prošle sezone smo u drugom kolu lako dobili 2:0 na Emiratesu dok su nam se topnici osvetili pred kraj sezone kad su nam na Bridgeu utrpali četiri komada. Iako je Arsenal dugo kotirao kao naša mušterija, to se promijenilo u posljednje vrijeme. Tako smo bez pobjede na Bridgeu protiv Arsenala još od 2018. To su, doduše, tri utakmice, ali svejedno nije lijepo čuti.

Vrijeme je da Topnike vratimo na njihovo mjesto i pokažemo tko je gazda u gradu!

Prijenos: Arena sport 3, nedjelja 13:00Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Dominik Franculić

Vidi Više Članaka