Tottenham Hotspur FC 1-0 Chelsea FC | OCJENE

Tottenham Hotspur FC 1-0 Chelsea FC | OCJENE
10 siječnja 17:08 2019

Chelsea se s drugog ovosezonskog gostovanja na Wembleyu vratio s – drugim porazom. Međutim, nakon što smo u prvoj utakmici bili posve nadigrani, u ovoj se to može reći za Spurse. Chelsea je bio puno bolja momčad kroz cijelu utakmicu i po svim statističkim kriterijima, ali nas je izdalo ono što nas cijelu sezonu uredno izdaje – efikasnost pred golom.

S druge strane, Spursi su zabili potpuno neregularan gol koji ide na dušu VAR-u i njegovom sramotnom pokušaju implementacije u engleski nogomet. Puno je već tinte potrošeno na taj incident, nećemo opet.

Kao što vidite, za poraz u gradskom derbiju, ocjene su čak dobre. Tome svjedoči i prosječna ocjena – 0.59. Za usporedbu, ocjena za prethodni poraz protiv Spursa je bila bijednih -0.38, što je i dalje druga najgora ove sezone, dok je ovo daleko najbolje ocijenjen poraz.

Čak dvoje igrača postiglo je izvrsnih 2.0+. Eden Hazard je za dlaku osvojio titulu CheCro igrača utakmice, što mu je već deseta. Drugi je Callum Hudson-Odoi koji je našao pravo vrijeme za ovako izvrsne partije. Naveliko se priča o njegovom odlasku u Bayern, a momak igra briljantno, i to na desnom krilu, poziciji koja nam je evo do maloprije bila deficitarna – A sad tamo imamo njega!

Blizu tih 2.0 je i mali N’Golo Kanté, a još je iznad dobrih 1.0 i veliki Antonio Rüdiger. Ne zna se koji je od ove dvojice konzistentniji.

U nelošem rasponu 0.5-1.0 je trojica igrača. Najbolji je bio Kepa, koji je zadivio jednom vrhunskom obranom, a tu su još dva braniča, Christensen i Azpilicueta. Mladi danac neočekivano i neobjašnjeno je ‘uletio’ u startnu postavu umjesto Davida Luiza i napokon nije nijednom kiksao, dok je naš kapetan kao i obično besprijekoran nazad, a bezub naprijed.

Od preostalih igrača, jedino dvoje koje se spasilo minusa su dva povratnika s ozljede, Kovačić i Giroud, koja su u igru ušla prekasno da bi ostvarili zapaženu ocjenu.

Na dnu je petero negativno ocijenjenih igrača, od kojih je prvi Jorginho. On već neko vrijeme biva žrtvom hajke među navijačima te se o toj temi sada već sve reklo, naglasit ću samo da ovako niska ocjena za igrača čija je uloga da uspostavlja i održava posjed u utakmici koja je bila potpuno kontrolirana nema veze s razumom.

Uobičajenoj trojici žrtvenih janjaca, Alonsu, Barkleyu i Willianu, ovog puta se u dubokim minusima priključio i Pedro, koji pored izvrsne forme mladog Hudson-Odoija s ovakvim nastupima riskira da i on dugoročno uđe u tu kategoriju. Kao što je jedan komentar na našoj stranici slikovito opisao, ovo je bio jedan od najgorih cameo nastupa jednog igrača ”ikad”.

O već spomenutom trojcu se više nema što pisati. Nadajmo se samo da je ovo zadnji put da tu kombinaciju gledamo na lijevoj strani, makar u startnoj postavi.

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka