Chelsea FC 2:2 Arsenal FC | KRAJ

Chelsea FC 2:2 Arsenal FC | KRAJ
21 listopada 20:25 2023

Jako pozitivan start Chelseaja. Nismo se uplašili Arsenala nego ih odmah napali i to se isplatilo već unutar 15 minuta. Mudrik je glavom pucao i lopta je u ruku pogodila Salibu. Palmer je poslao Rayu u krivu stranu i doveo nas do početka iz sna. Arsenal se nekoliko minuta oporavljao od šoka, a onda preuzeo posjed. Osim nekoliko polupaničnih situacija u našem šesnaestercu, nije bilo većih prilika. Za nas je u 30. minuti zaprijetio Palmer dobrim udarcem koji je završio nedaleko desne stative.

Arsenal je imao posjed, ali mi smo imali puno više dodira u protivničkom 16-ercu i bolje prilike. Da su Gusto ili Enzo bili malo precizniji otišli bi na poluvrijeme i s većom prednošću. Možda i naše najbolje poluvrijeme ove sezone. Neke stvari, čini se, sjedaju na svoje mjesto.

Drugo poluvrijeme nije moglo bolje početi. Mihajlo Mudrik je izveo pravu malu magiju (namjerno ili ne nije bitno) i zabio gol za eurovizijsku razmjenu i potvrdio dobru formu. Arsenal je očekivano ubacio u brzinu više, ali naša obrana je stvarno danas bila na razini. Posebice to vrijedi za Cucurellu koji učinio da se ponajbolji igrač lige, Saka, danas gotovo i ne vidi.

Sterling i Jackson su imali prilike završiti utakmicu, ali nisu zadržali mirnoću u završnici i iz oba susreta je kao pobjednik izašao vratar Arsenala. Naravno da onda ne može sve biti lako, Sanchez s trenutkom pomutnje uma poklanja loptu Riceu koji sjajno iz prve pogađa i vraća Arsenal u igru. Utakmica iz snova se pretvorila u noćnu moru jer je Arsenal ubrzo zabio i drugi i sve dobro napravljeno u ovoj utakmici je u nekoliko minuta nestalo.

Bod protiv Arsenala nikako nije loš, ali nakon što smo više od 70 minuta igrali sjajnu utakmicu i nadigrali Arsenal, doima se kao da smo na kraju ostali bez ičega.

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan -2 = vrlo loš -1 = loš 0 = ni dobar ni loš 1 = dobar 2 = vrlo dobar / odličan 3 = fantastičanHej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Dominik Franculić

Vidi Više Članaka