Watford FC 1-2 Chelsea FC | OCJENE

Watford FC 1-2 Chelsea FC | OCJENE
28 prosinca 18:34 2018

Chelsea se opet odmah nakon poraza vratio pobjedom, za razliku od, recimo, Cityja. Lijepo je to sve, ali nadajmo se da to nećemo morati ponavljati toliko često.

Sama pobjeda bila je razmjerno neimpresivna uz solidnu igru, tipično opsežan posjed lopte te nekolicinu dobrih prilika. Jedini gol primljen je fantastičnim udarcem nakon kornera.

Kao što vidite, troje igrača se ‘zelene’. Najzeleniji je, naravno, dvostruki strijelac Eden Hazard koji je ostvario četvrtu najbolju ocjenu ove sezone te najvišu još od Barkleyjevih 2.81 u listopadu protiv Burnleya. Više ocijenjeni još su samo hattrick nastupi Loftus-Cheeka i također Hazarda protiv BATE-a, odnosno Cardiffa. Treći put je CheCro igrač utakmice u zadnjih četiri. Tko još misli da mu false nine pozicija ne odgovara?

Drugi je izvrsni Mateo Kovačić, također iznad 2.0. Kao i Hazard, i on prolazi kroz svojevrsni povratak forme nakon lošijeg perioda. Upisao je asistenciju za prvi gol, a mogao ih je imati još da su mu drugi suigrači sposobniji *khm* Willian. Na ‘podiju’ je još i veliki/mali N’Golo Kanté, s čak 8 oduzetih lopti. Tko još misli da mu box-to-box pozicija ne odgovara?

Još troje igrača ostvarilo je dobrih 1.0+. Redom su to uvijek solidni Jorginho, Azpilicueta i Rüdiger. Skoro cijeli ostatak ekipe nalazi se u neimpresivnom rasponu 0.5-1.0. Najbolji od njih je Emerson, iako je igrao samo nekoliko zadnjih minuta! Ušao je na lijevo krilo umjesto ozlijeđenog Hudson-Odoija i odmah učinio razliku. Zaista je nevjerojatno da mu je ovo tek prvi ligaški nastup ove sezone. Sarri, što se čeka?

Već spomenuti CHO ušao je u igru još krajem prvog poluvremena kada se jednako tako ozlijedio Pedro. Obojica nisu napravila skoro ništa u svojih točno 43 minute na terenu, a niti će idućih par utakmica jer je potvrđeno da će izbivati zbog ozljeda. Iznad njih provukao se Kepa koji uz jedan primljen gol, jednu obranu i jednu grešku nije mogao do veće ocjene.

Tu su još i (sada već) tipično blijedi Luiz i Barkley, a daleko ispod svih, i to drugu utakmicu za redom, su Willian i Alonso. Brazilac je promašio tri dobre prilike i nekako završio u plusu, a Španjolca već neko vrijeme ništa ne ide ‘od noge’ te je treći put za redom u minusu, odnosno šesti put u zadnjih sedam utakmica… Čini se da imamo novog Moratu, taman kada se pravoga riješavamo.

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka