Chelsea FC 3-2 Arsenal FC (Kraj)

Chelsea FC 3-2 Arsenal FC (Kraj)
18 kolovoza 20:17 2018

Drugo poluvrijeme nije nastavilo u onakvom ritmu kao prvo, srećom po nas i naš gol. Utakmica je bila relativno smirena do 60. minute i zajedničkog ulaska Hazarda i Kovačića. Od tog momenta konstantno se plela mreža oko Arsenalovog gola sve do 80. minute kada je nakon jednog rutinskog prodora Hazarda rutinski zabio naš veliki golgeter Marcos Alonso.

  • Hazard i Kovačić ušli su na planiranih pola sata umjesto Williana i Barkleya… Tako će najvjerojatnije biti od prve minute u budućnosti.
  • Kovačić se odmah s nekoliko izvrsnih, znalačkih poteza nametnuo na terenu. Čini se savršen za Sarrijev nogomet!
  • Jednako toliko, pa još i više, nametnuo se i Hazard. Kakva igračina. Posebno veseli što je već razvio izvrsnu povezanost s našim Mateom.
  • Alvaro Morata nažalost nije nastavio s izvrsnom igrom iz prvog poluvremena. Vratio se prelakom padanju i gubljenju lopte, te je promašio još jednu 1 na 1 šansu, a tu ga je od našeg razapinjanja spasila samo zastavica pomoćnog suca.
  • Zamjenio ga je u 80. minuti Olivier Giroud i upisao svoj prvi nastup o novoj sezoni. Imao je i jednu dobru i jednu predobru priliku na samom kraju, ali mu je u oba slučaja obrano Cech.
  • Kante zaista ima vrlo ofenzivnu ulogu u ovom sistemu – stalno ulazi u šesnaesterac iz drugog plana i nerijetko dolazi do udarca, jednom čak i glavom!
  • Drastičan napredak u defenzivnom dijelu igre. Arsenal jedva da se približio golu u drugom poluvremenu.
  • Chelsea – 2 utakmice, 2 pobjede. Arsenal – 2 utakmice, 2 poraza. Divno.
  • Next up – Newcastle u gostima.

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičan

No Fields Found.
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka