Wolverhampton Wanderers FC 2-1 Chelsea FC | OCJENE

Wolverhampton Wanderers FC 2-1 Chelsea FC | OCJENE
06 prosinca 20:55 2018

I tako je naša sezona dosegla novi low point, samo par utakmica nakon blamaže na Wembleyu. To se odražava i u ocjenama, ova utakmica je sada najniže prosječno ocijenjena (-0.38) od svih, zamjenivši na zadnjem mjestu upravo spomenuti dvoboj protiv Spursa (-0.24).

Kao što vidimo, imamo jednu svijetu točku – Rubena Loftus-Cheeka. Momak je opet zabio, doduše uz pomoć odbijanca, te je drugu utakmicu za redom CheCro igrač utakmice. To mu je ukupno četvrti put, po čemu je drugi najbolji nakon Hazardovih šest. Belgijcu se približava i u ukupnoj ocjeni za sezonu, sada je i po tom kriteriju drugi najbolji u momčadi… Dosta dobro za ‘rotacijskog’ igrača.

U današnjoj utakmici je obrnuta situacija, Ruben je prvi, a Eden drugi. Naš najbolji igrač na trenutke je bio dobar, ali opet ne uspijeva učiniti razliku… A realno, na njemu je odgovornost da ju čini. Već nas zabrinjava njegova forma, ovo je već sedma utakmica da ne ide iznad svojih donedavno standardnih 2.0, a samo dvaput je u tom vremenu ostvario 1.5+…

Još se samo (ili čak?) četvero igrača spasilo negativne ocjene. To su redom Kanté, Rüdiger, Pedro i Fàbregas. Prvo dvoje su standardno među boljim igračima, a u sklopu lošeg rezultata im je ocjena degradirana za ~1, iako nisu bili primjetno loši. Fabregas nije bio toliko loš u Jorginhovoj ulozi, a da je utakmicu počeo Pedro, a ne Willian, vjerojatno bi sinoć upisao asistenciju, kao i Hazard. Ipak, Španjolac je ušao tek kasnije i nije imao vremena postići ništa od značaja.

Troje igrača bilo je blizu nuli, ali je ipak završilo u minusu. Dvoje su zamjene, Giroud i Kovačić, dok je Azpilicueta možda zaslužio i goru ocjenu zbog tipične neinventivnosti u napadu i netipične greške u ispraćivanju igrača pri drugom golu.

Još lošiji bili su Kepa i Christensen. Kao i u onoj protiv Spursa, i u ovoj utakmici je sve krenulo nizbrdo zahvaljujući ‘golmanovom golu’… Podsjetio je na Courtoisa i njegovo ‘širenje nogu’ Messiju u uzvratnoj utakmici. Mladi Danac je, pak, uklet od prve utakmice istog dvoboja Lige prvaka. Momak je do tada bio praktički nepogrešiv, a nakon što je u toj utakmici krivo dodao jednu loptu, tu grešku kao da ponavlja u svakoj idućoj – pa tako i ovoj.

Za kraj, trio fantasticus. Nemamo rekordno nisku ocjenu – time se i dalje može podičiti sinoć odsutni David Luiz sa svojim nastupom protiv Spursa – ali zato imamo preostale tri najgore ocjene ove sezone. Willian, Morata i Alonso. Willian opet nije napravio ništa i zasluženo je izgubio mjesto u prvoj postavi. Što se tiče Morate, osjeti se bias rezultata obzirom da je on imao puno lošijih utakmica od ove, a svejedno je dobio najgoru ocjenu do sada. Alonso je prije ove reprezentativne stanke imao dobru prosječnu ocjenu, 1.09. Sada, nakon 3 nastupa ispod nule, evo ga u Luizovoj kategoriji na 0.59.

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka