Wolverhampton Wanderers FC 1-0 Chelsea FC | OCJENE

09 travnja 22:41 2023

Vratio se Lamps, momčad je ostala ista. Možda u drugoj formaciji, odnosno ovog puta u Lampardovoj preferiranoj 4-3-3, ali to je sve, da ‘prostite, isto s*anje, drugo pakovanje. Jednostavno, sezona, pogotovo ovaj ligaški dio, je ‘prezavršena’ da bi se uopće mogla upaliti nekakva iskra buđenja uslijed tog famoznog ‘new manager bouncea‘. Kojih 5-10 kola ranije, i možda ne bi bilo kasno, možda bi se motivacija mogla uhvatiti za nadu ulaska u TOP 4 ili nešto tako… Ali sada jednostavno nemamo za što igrati, a u takvim okolnostima je nemoguće iz igrača izvući onih 110% kojih ti treba da bi se natjecao na najvišem nivou. Upravo to je Lampard spočitnuo igračima nakon utakmice, da je nedostajalo agresivnosti i želje, te da će ove kratke dane na plavoj klupi provesti pokušavajući pokazati svim tim pustim novim igračima što znači igrati za Chelsea. Zvuči kao dobar plan!

Malo o utakmici i ocjenama. Wesley Fofana (1.00) jedini je dobro ocijenjeni igrač te je pokupio svoju drugu titulu CheCro igrača utakmice ove sezone (prva nedavno protiv Leedsa), premda je nastupio samo 13 puta. Olakšanje je znati da smo pogodili barem s jednim od svih onih transfera. Bit će to dobar stoper, odnosno već je. Samo da ga ozljede počnu zaobilaziti…

Iole solidnu ocjenu dobio je još samo James (0.75). On je jedan od onih istinskih klasa, igrača koji kada igraju loše, to je opet vrlo dobro. Samo jedna negativna ocjena ove sezone, i to u nedavnom porazu protiv Spursa u kojem su svi bili u minusu osim T. Silve, koji je drugi od ‘takvih’ igrača. Jučer su se samo još kapetan Kovačić (0.29), njegov partner Fernández (0.21) i zamjena Chilwell (0.13) spasili od minusa.

Na dnu imamo novi negativni rekord Havertza (-2.67), koji stvarno, ali stvarno treba prestati igrati na devetci… Najniža ocjena ove sezone. Oborio je tako vlastiti rekord iz blamaže u FA kupu protiv Cityja (tada -2.53). Ne treba zaboraviti ni jučer nevidljivog Sterlinga (-2.17) koji sada drži i 4. i 5. mjesto na toj neslavnoj tablici. Između njih na 3. mjestu je brzo prežaljeni Jorginho s -2.22 u već spomenutoj utakmici protiv Cityja).

dHej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka