Nogometni svijet odao počast Drogbi: “Volim te kao brata!”

Nogometni svijet odao počast Drogbi: “Volim te kao brata!”
23 studenoga 20:38 2018

Veliki Didier Drogba objesio je kopačke o klin, a neki ljudi iz svijeta nogometa stvarno su se potrudili oko čestitke na sjajnoj karijeri. Čija je bila najbolja? Ne treba triput pogađati…

John Terry just being John Terry. Emocije su proradile, kapetan svih kapetana nije štedio na lijepim riječima.

View this post on Instagram

@didierdrogba the KING ? Congratulations on your retirement mate ? @chelseafc. It’s been an absolute pleasure and an honour to have played and trained with you for 11 years. Diddy you had everything as a player and I’m so glad (and lucky!) that we had you at Chelsea. I hated playing against you in training, your mentality to win every single day was infectious and that drove every single player in the squad to be better individually and collectively. Some of the goals and performances we all had the pleasure of seeing will stay with us forever but I’m genuinely blessed because I got to know the man @didierdrogba , and what a great man you are! Didier Drogba I love you like a brother and wish you every success with your next chapter in football and life. Thank you for the memories 19/05/2012 ??⚽️? Love ya mate ??⚽️?? ???????????????

A post shared by John Terry (@johnterry.26) on

“Kralj! Čestitam na umirovljenju, prijatelju. Bilo ja apsolutno zadovoljstvo i čast igrati s tobom, kao i trenirati ovih 11 godina. Diddy, imao si sve kao igrač i tako mi je drago (i pravi sam srećković) što smo te imali u Chelseaju. Mrzio sma igrati protiv tebe na treningu, tvoja narav da pobijediš svaki dan činila je i sve nas ostale boljima – pojedinačno i kolektivno. Neki tvoji golovi i utakmice ostat će s nama zauvijek, osjećam se blagoslovljeno što te poznajem jer si velik čovjek. Volim te kao brata i želim ti sve najbolje u sljedećem poglavlju tvojega života. Hvala ti za uspomene 19/05/2012, volim te!”

Suza suzu goni, a ni kod Lamparda nije drugačije…

Congratulations Didier Drogba on what has been an absolutely outstanding career. It was a privilege and honour to play…

Objavljuje Frank LampardPetak, 23. studenoga 2018.

“Čestitam Didieru na nevjerojatnoj karijeri. Bila je privilegija i čast igrati s njim. Tvoje radne navike i volja da napreduješ svakoga dana dale su inspiraciju meni i ostalima, više nego što možeš zamisliti. Svi oni kišni dani kada smo ostajali nakon treninga i vježbali prijem i udarac teških lopti, neke su od najboljih uspomena!

Uvijek si bio čovjek koji je bio najbolji u najtežim trenucima, svi iz Chelseaja ti za to dajemo veliku zahvalu. To te je učinilo kraljem.

Više od toga, Dids, ti si ljudina. Snažan, odan, nesebičan, pozitivan, skroman,… mogao bih i dalje nastaviti nabrajati. Hvala ti Didi na svemu što si učinio za mene i sretno ti što god da odabereš raditi sljedeće, u čemu ćeš također biti uspješan, jer ti si jednostavno takav. Na kraju, posebne zahvale za tvoj udarac glavom u Münchenu, jer je moja glava već tada bila dolje, a oči zatvorene, baš iza tebe!”

Pametni, uglađeni Frank, bilo je i za očekivati…

No, ni neki rivali nisu ostali ravnodušni:

You broke our hearts once but we still want to congratulate you on a superb career. All the best for the future, Didier Drogba ??

Objavljuje FC Bayern MünchenČetvrtak, 22. studenoga 2018.

“Jednom si nam slomio srca, ali ti i dalje želimo čestitati na velikoj karijeri. Sve najbolje u budućnosti, Didier!” – stoji u izjavi Bayerna.

Bilo je tu i drugih čestitki, ali nisu bile tako originalne. No, dok cijeli svijet aplaudira Diddyju, pogledajte nedavni sjajni video majstora u kojem odabire svojih 11 najdražih trenutaka iz plavoga dresa.

 

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Martin Angjić

'Editor en Jefe'. 'Musculo Grande'. 'Cerebro Inteligente'. Alfa (Romeo) i (Opel) Omega. Pravi reda u Udruzi, a i oko nje. Otrov za žene, žene ni za lijek. Prešao dugi i trnovit put od nabildanog novinarskog diletanta do nabildanog novinarskog profesionalca. Neki nesretnik se jednom drznuo reći da je Udruga njegova 'privatna prčija'. Istoga je promptno progutao mrak. On ne prijeti, on samo prijeko gleda...

Vidi Više Članaka