Pochettino: “Moramo igrati svaku utakmicu kao da je finale”

Pochettino: “Moramo igrati svaku utakmicu kao da je finale”
12 siječnja 17:19 2024


Mauricio Pochettino održao je konferenciju za novinare uoči Chelseajeve ligaške utakmice protiv Fulhama koja je na rasporedu u subotu.

Chelsea je bio loš u porazu od Middlesbrougha na Riverside Stadiumu, zbog čega je Pochettino imao puno pitanja na koja je potreban odgovor.

Upitan za timske novosti, Pochettino je rekao: “Imamo dobre vijesti za Chilwella i Badiashilea. Za Carneryja Chukwuemeku moramo vidjeti hoće li moći sutra igrati ili ne. Ali mislim da Chilwell i Benoit hoće, sutra će biti u ekipi.”

“Još jedna dobra vijest je da je Trevoh Chalobah započeo raditi s ekipom. Svakodnevno moramo procjenjivati može li nam pomoći. Ali dobro radi. Sada trenira s ekipom.”

“Uvijek je važno kad se neki igrač oporavi i može biti uključen u rad s ekipom. Brine me situacija s Nkunkuom. Mislim da sad 10 dana ne može trenirati. Procjenjujemo njegovo stanje. Ne znamo što će se dogoditi.”

Malo sam zabrinut zbog situacije s Nkunkuom, ali mislim da imamo dobre vijesti s igračima kao što su Chalobah, Chilwell, Badiashile i Chukwuemenka. Jako su blizu povratka na teren i tome da mogu pomoći ekipi.”

Upitan je li problem s Nkunkuom veći nego što se činilo, Pochettino je rekao: “Da jer se sjećam svoje konferencije za novinare kad se to dogodilo. To je bio mali problem i zakompliciralo se, a sada je prošlo između osam i 10 dana od dana kad je zadnji put trenirao. Čekali smo ga šest mjeseci i bio je jako blizu da se osjeća dobro. Započeo je utakmicu protiv Crystal Palacea, a naravno da smo razočarani zbog toga. Želimo da što prije bude na terenu.”

David Fofana vratio se u klub nakon što mu je prekinuta posudba u Union Berlinu, a o njegovoj situaciji Pochettino je rekao: “Klub se bavi time. Siguran sam da će objaviti kad se nešto dogodi.”

Upitan radi li se Burnleyju, Pochettino je rekao kako to u ovom trenutku ne može reći.

Ian Maatsen otišao je na posudbu u Dortmund, a Pochettino je o tome rekao: “Da, mislim da je to dobro za klub, dobro je za njega. Nadam se da će imati mogućnost igrati više nego ovdje, a mislim da je to za obje strane bila dobra odluka.”

Pochettino ima stopostotan učinak protiv Fulhama, a pobjeda protiv njih dovela bi nas ispred Manchester Uniteda na barem 24 sata. Upitan bi li to bilo važno, Pochettino je rekao: “Da, naravno. Danas sam vidio igrače i bili su stvarno dobro raspoloženi. Naravno da su razočarani zbog zadnje utakmice, ali to je bilo prvih 90 minuta. Za 10 ili 12 dana igrat ćemo uzvratnu utakmicu.”

“Da, razočarani smo, ali u isto vrijeme se previše toga dogodilo oko nas nakon utakmice. Naravno, mi smo Chelsea i ne možemo si priuštiti da gubimo takve utakmice. Da budem iskren, da igramo 100 puta, možda bi izgubili jednom jer je to nogomet, a ne neki drugi sport. Možda bi u drugom sportu u istoj situaciji imali 100-postotnu šansu za pobjedu. Ali to je nogomet.”

“Ponekad možemo naučiti iz kritika i biti čvrsti. Moramo osjetiti pritisak jer moramo rasti. Ako osjetiš pritisak, shvatiš kad radiš dobre stvari.”

Upitan koliko je važno popeti se na tablici iznad Manchester Uniteda, Pochettino je rekao: “Za nas je važno igrati dobro i pobijediti. Mislim da u ovom trenutku nije važno na kojoj smo poziciji. Najvažnija stvar je završiti iznad njih, a mislim da je to važno jer igramo protiv jako dobre ekipe.”

Fulhamu ide jako dobro. Vidjeli smo njihovu zadnju utakmicu protiv Liverpoola i kako su igrali, ne samo u Carabao kupu nego i u ligi. Ide im jako dobro i imamu stvarno dobre igrače.”

Chelsea je u listopadu pobijedio na Craven Cottageu, a upitan što sada očekuje, Pochettino je rekao: “Mislim da je ovo drukčija utakmica. Sada su u jako dobrom trenutku. Igraju jako dobro i imaju jako dobre igrače. Nismo igrali loše protiv Middlesbrougha, a prije toga smo imali nekoliko pobjeda.”

Mislim da moramo zadržati momentum. Istina je da je to prva utakmica i da smo izgubili 1-0, ali moramo zadržati vjeru. Mislim da se ekipa osjeća dobro, uvjerena je u dobar rezultat sutra i siguran sam da ćemo napraviti jako dobar posao.”

Upitan koliki je Premier liga prioritet ove sezone, Pochettino je rekao: “Svaka utakmica bi nam trebala biti prioritet. Moramo igrati svaku utakmicu kao da je finale. To je najteža stvar, biti konstantan, teško je biti konstantan u svakoj utakmici i igrati na isti način jer smo mlada ekipa. Ali moramo pokušavati.”

Ovo je proces. To smo znali kad smo prihvatili izazov preuzimanja Chelseaja, da je to projekt. Znali smo da će se to dogoditi. To je najvažnija stvar. Naravno, za neke stvari nismo očekivali da će se dogoditi i one su otežale situaciju. Napravit ćemo sve što možemo da pružimo dobre izvedbe ekipe. Mislim da ćemo s vremenom biti jako uspješni. Bez sumnje.”

Upitan je li si postavio cilj na kojoj poziciji bi želio završiti, Pochettino je rekao: “Zapravo ne. Mislim da je sve otvoreno. Cilj nam je sutra pobijediti i osvojiti tri boda, a nakon toga se pripremiti za sljedeću utakmicu protiv Middlesbrougha.”

Sada je najvažnija stvar pobjeđivati i graditi samopouzdanje. Moramo vjerovati i s vremenom će različiti igrači stvoriti ekipu.”

Upitan je li bilo razgovora o ulaznim transferima, Pochettino je rekao: “S klubom, naravno. Kažem s klubom jer su tu vlasnici Behdad i Todd, (sportski direktori) Lawrence i Paul, kao i Jesus i ja. Svi razgovaramo. Odnos je dobar. Napravit ćemo ono što je najbolje za klub i pokušat ćemo dobro igrati i pobjeđivati.”

“Moramo paziti na ekipu i biti uključeni s igračima i osobljem. Ponekad pričamo o tome da je to nova ekipa, ali to je novi klub, različiti dijelovi kluba su također novi. Moramo to koordinirati i stvoriti način za rad. Ponekad ne kažem ništa o tome, ali uvijek je dobro postaviti sve u kontekst. Naravno da razgovaramo i odlučit ćemo što je najbolje za nas.”

Upitan o stanju Robert Sancheza, Pochettino je rekao: “Da, jako smo sretni jer napreduje jako dobro. Danas je trčao na terenu. U sljedećih nekoliko dana će također trčati da vidimo kako će mu koljeno reagirati. Ali napreduje jako dobro.”

Upitan je li donijeta odluka o budućnosti Thiaga Silve u klubi, Pochettino je rekao: “U ovom trenutku ne razgovaramo s igračem. Ne vjerujem da klub razgovara s njim. Mislim da je ovo trenutak kad trebamo zajedno raditi kako bi došli do rezultata koje želimo. Igrač i klub će morati odlučiti što je najbolje za obje strane u budućnosti. Ali mislim da u ovom trenutku ne razgovaraju (o tome).”

Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Bagi Arežina

Vidi Više Članaka