Chelsea pod istragom FIFA-e

Chelsea pod istragom FIFA-e
22 studenoga 09:35 2018

U javnost pomalo izlaze informacije da FIFA provodi istragu nad nekoliko klubova iz Premier lige, a među njima je i Chelsea.

Razlog istrage je kršenje pravila o dovođenju stranih igrača mlađih od 18 godina i kazna bi moga biti 2 godine zabrane kupovanja igrača.

“Kao što je objavljeno u rujnu 2017; otvorene su istrage Chelseaja i još nekoliko engleskih klubova zbog potencijalnih kršenja Pravilnika o statusu i transferu igrača,” izjavio je glasnogovornik FIFA-e.

Plavci su pod istragom već 3 godine jer su navodno doveli Bertranda Traorea iz Burkine Faso prije njegovog 18. rođendana, 2013. godine, a registrirali ga tek 2014. Njegova majka i bivši klub su navodno 2011. dobili 115 i 13 tisuća funti da bi osigurali njegov dolazak u Chelsea. Navodno je duljina tog ugovora bila 4 godine, a najduže razdoblje na koje mladi igrač može potpisati je 3 godine po Pravilniku.

Zbog toga bi Chelsea mogao dobiti zabranu kupovanja igrača za jedan prijelazni rok, a moguća je i dodatna zabrana od 3 prijelazna roka zbog još nekoliko mladih igrača u sličnoj situaciji. Chelsea je odbacio sve optužbe.

“Klub u potpunosti surađuje s FIFA-om i pružio je sveobuhvatne dokaze o pridržavanju navedenih FIFA-inih regulativa,” objavio je klub.

FIFA je odbacila navode da je već donešena odluka po pitanju Chelseaja, pa će tek službeni rezultati istrage pokazati prave posljedice za klub.

“Postupak je u tijeku i nikakva odluka još nije donešena, pa se klubovi smatraju nedužnima dok se ne dokaže drugačije. Nemamo dodatnih informacija jer su slučajevi u tijeku. Sve novosti ćete dobiti na vrijeme.”

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Šimun Mihanović

Rođen Ljeta Gospodnjeg 1994. u Malom Mistu velikih talenata, široj javnosti poznatom kao Splitu gradu. Čistokrvni Poljičanin, iz loze Mihanovića, zvanih 'Knezovi'. (Na jedvite jade) završio Tehničku školu u Splitu, smjer Mehatronika. Trenutno student elektrotehnike na FESB-u, gdje uživa zvjezdani status. Otac mu je donio Drogbin dres iz Obale Bjelokosti (2005. godine), a on ga je, razočaran žarkim bojama istoga, obojao u plavo. Tako je počela njegova ljubavna priča s Chelseajem... U slobodno vrijeme igra CS:GO, WoT i Star Citizen, slaže makete, gleda (loše) filmove i čita knjige.

Vidi Više Članaka