Arrizabalaga i Kovačić na korak do Chelseaja, rušimo svjetski rekord!

Arrizabalaga i Kovačić na korak do Chelseaja, rušimo svjetski rekord!
07 kolovoza 22:30 2018

Još otkako je Courtois odlučio odvratno se ponijeti te ne doći na trening u pet do 12, Chelsea vodi bitku s vremenom za dovođenje novog vratara. Budući da puno opcija nema, odabir je pao na jednog od najperspektivnijih mladih vratara.

Kepa Arrizabalaga 23-godišnji je vratar koji brani za Athetic Bilbao. Njegova odštetna klauzula iznosi astronomskih 73 milijuna funti što bi ga učinilo najskupljim vratarom u povijesti nogometa! Isplati li se? Ne znam, niti me previše zanima. Izbora nemamo, kvalitetnog vratara nemamo, opcija je malo. Drago mi je da ovaj put Chelsea ne štedi 5-10 milijuna i zadovoljava se prosjekom – za mladog Kepu se daju pročitati samo superlativi, uzevši u obzir njegove godine. Čak se priča i da je dobar u igri nogom.

Na drugoj strani terena sprema se jedno još veće pojačanje – kako bi Courtois otišao putem Madrida, na posudbu bi u London doselio nitko drugi nego jedan od najtalentiranijih mladih veznjaka na svijetu, naš Mateo Kovačić! Valjda kao “utješna nagrada” što nam uzimaju dugogodišnjeg vratara. O njemu ne moramo puno trošiti riječi, jedina sumnja koja postoji je – pa tko će za nas zabijati golove ako on dođe? Trio Jorginho – Kante – Kovačić nije pucački superioran, ali glupo bi bilo da ne zgrabimo ovakve veznjake samo zato što impotenciju našeg napada moramo nadoknađivati drugdje. Ovaj vezni red bi trebao stvarati toliko prilika za napadače da bi i Morata/Giroud/Willian trebali biti dovoljni za top 4. Stvar koja još nije jasna je hoće li Chelsea imati opciju kupnje nakon posudbe ili ga Real šalje samo privremeno. Bilo bi sjajno da ima!

Držimo fige, jer s ova dva pojačanja konačno bismo mogli imati respektabilnu ekipu s kojom možemo očekivati pariranje velikim igračima Premier lige.

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Martin Angjić

'Editor en Jefe'. 'Musculo Grande'. 'Cerebro Inteligente'. Alfa (Romeo) i (Opel) Omega. Pravi reda u Udruzi, a i oko nje. Otrov za žene, žene ni za lijek. Prešao dugi i trnovit put od nabildanog novinarskog diletanta do nabildanog novinarskog profesionalca. Neki nesretnik se jednom drznuo reći da je Udruga njegova 'privatna prčija'. Istoga je promptno progutao mrak. On ne prijeti, on samo prijeko gleda...

Vidi Više Članaka