Moratin dnevnik, 11.11. (Chelsea vs. Everton)

Moratin dnevnik, 11.11. (Chelsea vs. Everton)
18 studenoga 19:38 2018

Dragi dnevniče,

ZAŠTO MI WILLIAN NE ŽELI DODATI?? Nakon što sam mu prošle sezone pokazao kako staviti emoji trofeja preko Contea na Instagramu, mislio sam da ćemo biti najbolji prijatelji (uvijek sam htio prijatelja s tako vrckavom kosom). Da mi je danas dodao, pobijedili bismo Everton i ne bih morao frustracije iskaljivati na svojim plišanim igračkama Victora Mosesa. Nema veze, bar sam dobio povjerenje stričeka Sarrija i više me ne mijenja za onog zgodnog francuskog bradonju.

Nakon tekme protiv Crystal Palacea mi se velik dio samopouzdanja vratio. Čak me doma dočekao poklon od žene (ako se kužimo hehe). Ispekla je kokice i upalila Kralja lavova na Netflixu. To mi je najdraži crtić ikada i uvijek plačem kada Mufasa umre. I kada zabijem gol. I kad slučajno prospem šećer po tepihu. Nakon crtića smo išli u krevet da mi uruči glavni dio poklona: novu kremu za lice! Pogodila je baš onu koju sam već neko vrijeme promatrao: Neutrogena Hydro Boost Aqua Gel. Odmah sam otišao u kupaonu nanijeti sloj i stvarno je božanstvena. Sad će mi lice i kosa biti podjednako navlaženi tijekom tekme.

Imao sam jako visoke nade za tekmu protiv Evertona, jer je Ruud Gullit za mene rekao da sam “top-class striker” i to me toliko uzbudilo da sam morao promijeniti donje rublje. Na samoj tekmi, stvari nisu išle po planu. Previše sam puta bio u zaleđu, ali nisam si mogao pomoći jer je Pickford imao neki fini parfem, mislim da je bio Selection od S. Olivera. Čak sam i zabio jedan gol, ali iz zaleđa. Na kraju tekme sam prdnuo u ruku kad sam se išao rukovati s tim linijskim sucem. Pri kraju tekme sam malo odugovlačio jer sam zaboravio da ne vodimo, ali što se može; svi griješe, neki manje, ja više.

Olivier nam je rekao da će dati glas Green Goblinu u francuskoj sinkronizaciji Spidermana i jako sam ljubomoran na njega. Ja imam doma deku sa Spidermanom i znam sve o njemu. Svaki Halloween se obučem kao on iako mi Alice stalno zanovijeta da sam prestar da idem okolo i kucam ljudima za slatkiše. Što on zna o Spidermanu? Vjerojatno ništa. Život nije fer. Ja želim glumiti Spidermana. I ono nije bilo zaleđe.

Kada sam došao kući nakon Evertona, čekale su me dvije prljave pelene i ljutita žena. Ona me nagovorila da ostanem u Chelseaju preko ljeta i nije bila sretna sa mojim zaleđima. Rekla mi je da moram doći na idući trening dva sata ranije i vježbati utrčavanje iza leđa te provesti minimalno pola sata u teretani vježbajući kvadricepse, zbog eksplozivnosti kaže (iako mislim da sam joj debeo u zadnje vrijeme). Moram je slušati ako želim dobiti džeparac za idući mjesec.

Sistem u kojemu sad igramo mi puno više odgovara od onoga kada sam igrao s leđima prema protivničkom golu. Koliko god mi je ugodno ne gledati prema golu u koji moram ubaciti loptu, nisam se mogao okrenuti bez da padnem. Stoperi bi me doslovno i figurativno pomeli s nogu. Ovdje u Engleskoj je liga jako fizički orijentirana, što mi baš ne pomaže pri iznuđivanju faulova. Volim trenutak kada me sruše i daju mi ruku da se podignem. Tada se osjećam posebno. Ove sezone sam sve golove zabio nogom, a prošle glavom. To je zato jer sam zamolio suigrače da mi ne nabacuju da mi se frizura ne pokvari.

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Leon Kondres

Rođen i odrastao u Zagrebu, znači Hercegovac je. Navija za Chelsea od finala u Moskvi 2008. ili otkad ih je koristio na Fifi, ne zna ni on sam. Isto se bavi stand-up komedijom pa voli kad mu ljudi dođu na nastupe pljeskati iz sažaljenja.

Vidi Više Članaka