Chelsea FC 0-0 Everton FC | OCJENE

Chelsea FC 0-0 Everton FC | OCJENE
12 studenoga 18:52 2018

Chelsea je jučer još jednom izgubio bodove, odigravši svoj četvrti remi sezone. Ipak, uz nula poraza i osam pobjeda, to predstavlja sasvim dobar učinak koji nas stavlja na 3. mjesto ukupnog poretka. Nije loše, ali moglo je i bolje. A bolje su mogle biti i ocjene:

Kao što vidimo, ocjene točno odgovaraju rezultatu 0-0. Svi obrambeni igrači, s iznimkom Davida Luiza, nalaze se iznad dobrih 1.0, dok veznjaci imaju loše ocjene, a jedini napadač – groznu.

Antonio Rüdiger po drugi puta je CheCro igrač utakmice, što mu je još jedna kruna za sada vrlo dobre sezone, pogotovo ako ga uspoređujemo s drugim stoperima (samo pogledajte tablicu ukupnih ocjena na dnu članka). Odmah iza njega je Kepa, koji je još jednom upisao jednu izvrsnu obranu i time nam spasio i taj jedan bod.

Njih dvoje su, po ocjeni, odigrali vrlo dobru utakmicu, dok su još samo bekovi odigrali dobru postigavši ocjenu iznad 1.0. Alonso je ipak bio nešto bolji od Azpilicuete, i to zahvaljujući svojim strašnim volejima koji su nam zapravo bili dvije najveće prilike jučer. Jednog je ‘skinuo’ Pickford, dok je drugi pogodio vratnicu. Šteta.

Jedini veznjak koji je postigao nelošu ocjenu (0.5-1.0) je Eden Hazard, a uz njega se nalazi i David Luiz. Hazard jednostavno nije uspio učiniti ništa od značaja, a upravo su ovo utakmice u kojima nam on najviše treba… Sada je već zaredao 4 utakmice ispod 2.0 čime se i njegova ukupna ocjena spustila ispod te (zapravo vrhunske) razine.

Ispod neimpresivnih 0.5 nalaze se svi ostali veznjaci, na čelu s ponajmanje lošim Kovačićem i Kantéom. Mateo je u nekoliko navrata izgledao izvrsno, ali je imao i par neobjašnjivih pogrešaka koje mu navijači očigledno nisu oprostili, dok je Kante svojim blijedim nastupom ponovno pokrenuo priče o ‘pogrešnoj poziciji’.

Onda slijede desna krila i zadnji vezni – i starteri i njihove zamjene. Willian i Pedro ostvarili su sablasno sličnu ocjenu, a zaslužili su je potpuno neefikasnim, da ne kažem nevidljivim nastupom. Jorginho se po prvi puta našao u minusu, doduše blagom. Njegov netipično lošiji nastup čak je natjerao Sarrija da ga relativno rano zamijeni Fàbregasom, koji je pak, sudeći po ocjeni, bio tek nešto bolji.

Kovačićeva zamjena i izravni konkurent, Ross Barkley, još jednom se blago rečeno nije proslavio. Nakon 3 izvrsna nastupa za redom iznad 2.0, zaredao je 3 loša čime mu je Mateo neupitno preoteo mjesto u startnoj postavi. Za sada.

Guess who’s back? Back again? Morata‘s back. Tell a friend. Nakon 3 vrlo dobra nastupa, eno njega natrag u debelom, alvarovskom minusu… A taman sam se mislio staviti ga u fantasy momčad.

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka