Chelsea FC 1-1 Liverpool FC (Ocjene igrača)

Chelsea FC 1-1 Liverpool FC (Ocjene igrača)
01 listopada 17:38 2018

Prekinili smo Liverpoolov niz od šest pobjeda, ali smo nažalost i produljili naš ‘niz’ remija na dvije utakmice. Remi je to koji se činio skoro kao poraz, obzirom na izjednačenje u 89. minuti… Da stvar bude još gora, preko našeg bivšeg igrača Sturridgea. Uvijek neki bivši igrač, nevjerojatno.

Ipak, kada su se emocije blago slegle, shvatili smo da je to vrlo vrijedan, i u krajnjoj liniji zaslužen bod, a da igrom naših igrača možemo biti u globalu poprilično zadovoljni. To se reflektira i u ocjenama:

Potpuno očekivan vrh i dno. Za ‘pobjedu’ je bilo između strijelca i asistenta našeg jedinog gola, Hazarda i Kovačića, ali ju je uvjerljivo odnio Belgijac postavši po peti puta CheCro igrač utakmice… Nitko drugi to nije bio više od jednom, dok Kovačić tu ‘čast’ još nema. Šteta, ali nastavi li ovako, neće ju dugo čekati. Pogledaje još jednom taj briljantan pas i finish kojemu je prethodila podjednako dobra Sarriball akcija:

Nakon vodećeg para, slijede još po dva sa sličnim ocjenama. Prvi (odnosno drugi) je RudigerLuiz, uz to i naš stoperski par. Obojica su po jednom briljantno čistili čisti gol s linije, a Nijemac je kroz ušicu igle došao na ‘pobjedničko postolje’ ispred svog partnera. David Luiz je tako visoko zahvaljujući svojim nevjerojatnim dugim dodavanjima pomoću kojih smo uspješno izbjegavali Liverpoolov opasni pressing. Ja sam, doduše, protivnik ovako visokih ocjena stoperima u utakmicama gdje protivnik stvori onoliko prilika, ali dobro, Luiza ova ocjena spašava dosta nizak prosjek, a Rudigeru je kruna do sada vrlo dobre sezone.

Nakon toga slijede ArrizabalagaKante, s identičnom, vrlo dobrom ocjenom (1.68). Kepa je dobro reagirao nekoliko puta, najzamjetnije kod udarca Manea s početka poluvremena, a Kante… je Kante. Pokazao je još jednom koliko se zapravo dobro snalazi u ‘novoj’ ulozi, analizu čega možete pročitati na našem portalu.

Nakon njih slijedi četvorka sa solidnim ocjenama (0.80-1.10), redom Jorginho, Alonso, Azpilicueta i Willian. Jorginho i Willian su možda zaslužili što god višu ocjenu, Brazilac primarno radi svojih elastica, a brazilski Talijan radi par briljantno odigranih mini-akcija od kojih je najbolja i najznačajnija ona netom prije našeg gola. Bekovi, pak, nisu zbog ultra brzih protivničkih krila imali oveću slobodu prema naprijed gdje posljedično nisu mogli poboljšati svoj dojam, pa su onda ocjenom pali kao žrtve ne toliko dobrog defenzivnog nastupa cijele momčadi (kada su već stoperi pošteđeni).

Jedini igrač iz startne postave koji nije niti malo impresionirao je Olivier Giroud s neutralnih 0.33… Dok su zamjene podbacile kao nijedan set zamjena ikad. 3 najlošije ocjene, i to sve 3 u minusu. Morata je nevjerojatni osmi put negativno ocijenjen i to svojih devet nastupa. Moses je u svom kratkom periodu u igri ‘zadivio’ količinom neinventivnosti u napadu, uspjevši upropastiti baš svaku iole obećavajuću (polu)kontru. Ipak, najgori je bio Barkley, i to u svojih samo 10ak minuta na terenu… Jednostavno, svaki put kada je dotakao loptu, završilo je loše.

Sačuvaj nas Bože hladnih žena, tople pive i ovakvih zamjena.

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka