Crystal Palace FC 0-1 Chelsea FC | KRAJ

Crystal Palace FC 0-1 Chelsea FC | KRAJ
19 veljače 17:53 2022

Po svome običaju, Tuchel je objavio sastav koji nikome nije bio dovoljan da prokuži u kojoj ćemo formaciji danas zaigrati. Čak se i službena stranica kluba zabunila, poredavši igrače u 3-4-3 s Pulisicem i Sarrom na wing bekovima. Ipak, bio je to povratak na 4-3-3 s nekoliko neobičnih pozicioniranja. Na primjer, Christensen je valjda po prvi put u karijeri bio desni bek, dok je Havertz bio lijevo krilo, a Pulisic vezni pored Kantéa, odnosno ispred Jorginha.

Malo toga uzbudljivog dogodilo se u prvom poluvremenu. Kao i obično, dominirali smo posjedom uz frustrirajuć nedostatak pravih prilika. Najbolji moment bila je bomba Rüdigera koja je išla u same rašlje, ali ju je vjetar usporio taman dovoljno da ju dohvati domaći vratar. Odličnu priliku na asistenciju Sarra imao je i sarrijevski istureni Kanté, ali se nije snašao 1 na 1 pred golmanom. Krajem poluvremena sudac je potpuno propustio čisti prekršaj nad Pulisicem koji je cijelu utakmicu s miješanim uspjehom driblinzima penertrirao sredinu domaćina, što je Zahi donijelo priliku za tijesni promašaj pred Mendyjem.

Najznačajniji trenutak u drugom poluvremenu dogodio se nakon trostruke zamjene Tuchela. Bez promjene formacije, umjesto Sarra, Alonsa i Kantéa ubacio je Alonsa, Loftus-Cheeka i Kovačića, a potonji mu se odmah zahvalio briljantnom predasistencijom za Lukaku čiji je udarac golman odbio u natrčalog Ziyecha koji zabija u praznu mrežu. Na našu veliku žalost, gol je nakon neshvatljivo puno vremena poništen zbog vrlo jasnog zaleđa Lukakua…

Srećom, Ziyech je odlučio pod svaku cijenu zabiti taj odlučujući gol! Svega 2 minute prije kraja zabio je na nabačaj Alonsa, što mu je sada već 3. ligaška utakmica za redom na listi strijelaca!

Unatoč pobjedi, nastavlja se neuvjerljiva forma. Jedine dobre utakmice u zadnja 3 mjeseca ova momčad odigrala je protiv jedno te iste ekipe – Spursa. Sve ostalo za zaborav. Ovo je, inače prvi remi s Palaceom u ovom stoljeću nakon 21 utakmice bez izjednačenog rezultata među ovim ekipama. Nastavlja se ovaj nevjerojatan međusobni niz s gradskim rivalom!

OCJENJIVANJE IGRAČA
-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičan

No Fields Found.


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka