Liverpool FC 1-2 Chelsea FC (Ocjene igrača)

Liverpool FC 1-2 Chelsea FC (Ocjene igrača)
27 rujna 18:19 2018

Vrlo zadovoljavajućom pobjedom protiv Liverpoola plasirali smo se u osminu finala kakosevećzove kupa. Obje ekipe započele su s 8 izmjena u odnosu na prethodni, ligaški sastav, što nam je bilo posebno zanimljivo gledati, a sada i analizirati s ocjenama.

Što se tiče vrha i dna, tu nema ničeg novog. Dapače. Eden Hazard opet je uvjerljivo igrač utakmice, a Alvaro Morata opet je uvjerljivo najgori, i to opet u minusu. Jedina novost je što je ovo najveća amplituda od najbolje do najgore ocjene do sada.

Hazard je ušao s klupe u 55. minuti nakon što je Liverpool opasno dobro započeo drugo poluvrijeme. Netom nakon njegovog ulaska primili smo i gol, a onda je to značilo da se od našeg Belgijca očekuje d’uradi nešto. Doduše, veći dio vremena se nije činilo da bogznašto čini, čak je na momente više ličilo na njegov nastup protiv West Hama nego li briljantan nastup protiv (umetni bilokoju drugu utakmicu). Ipak, 10 sekundi mu je trebalo da to sve poništi i zasluži drugu najbolju ocjenu ove sezone (njegova je, naravno, i prva). Nema se tu što puno opisivati, zadivite se opet sami:

Willy Caballero. Dva nastupa ove sezone, dva puta drugi najbolje ocijenjen igrač. Šteta za Rebićevog najdražeg golmana, imao je nekoliko fantastičnih obrana, a jedini gol koji je primio pao je nakon – njegove obrane. Nije stigao vratiti se na gol, a Sturridge je imao ‘lagan’ posao zabiti škaricama na praznu branku (što mu je očito lakše nego desnom nogom).

Top 3, doduše s značajno nižom ocjenom, dovršava još jedna velika/mala zamjena, N’Golo Kante, koji svojom energijom čini probleme i igračima jednake svježine, a kamoli kada odmoran uđe s klupe. Nedaleko iza njega je Emerson Palmieri, koji je solidan nastup okrunio svojim prvim golom čime je vjerojatno izvukao ponešto višu ocjenu.

Još dvoje igrača izdiglo se iznad 1.0 – Cesc Fabregas i… David Luiz? Tu stvari, makar meni, postaju blago čudne. Naš (ne)omiljeni čupavac u igru je ušao tek u 74. minuti i iskreno se ne sjećam da je napravio išta značajno. Obzirom da je neutralna ocjena 0 često rezervirana za igrače koji tako kasno ulaze, a David Luiz inače ima tendenciju skupljanja mahom niskih ocjena (samo pogledajte tablicu dolje), zaista me iznenadilo vidjeti ga ovaj put ovako visoko. Ili sam ja nešto propustio, ili jednostavno u ovako kratkom vremenu nije uspio ništa ‘zeznuti’ – što je valjda ono što mu inače donosi onakve ocjene.

Vidjeli smo i gdje Sarri planira koristiti Fabregasa – Kao Jorginhovu zamjenu. Bio je vrlo dobar, solidnom brzinom je diktirao tempo, nije gubio previše lopti, a duga proigravanja su mu kao i inače bila vrlo opasna.

Između 1.0 i 0.5 uguralo se četvero igrača, redom Cahill, Kovačić, Barkley i… Moses, čija me niska ocjena također iznenadila. Bio je vrlo aktivan i probojan u napadu, ali mu se onih par izgubljenih lopti u obrani očito nije oprostilo.

Azpilicueta i Willian nisu bili dobri, ali su se spasili negativne ocjene, što, pak, nije uspjelo Andreasu Christensenu. Momak je zapravo bio vrlo dobar i siguran 99% utakmice, ali onaj brain fart u 46. minuti kada je asistirao Sturridgeu za 1 na 1 mu je definirao cijeli nastup. Nastavak je to njegove sada već žalosne tendencije za ovakvim greškama koja je počela tamo još u onoj utakmici protiv Barcelone… Da nije Morate, bio bi najgori i jedini u minusu, ali to mjesto je rezervirano za našeg Torresa 2.0, o kojem više nećemo trošiti previše riječi.

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka