West Ham United FC 0-0 Chelsea FC (Ocjene igrača)

West Ham United FC 0-0 Chelsea FC (Ocjene igrača)
24 rujna 17:51 2018

Nažalost, naš stopostotni niz završio je jučer u londonskom derbiju. Odigrali smo 0-0 tako da ni nije neočekivano vidjeti našeg vratara na samom vrhu ocjena:

  Kepa je, zapravo, daleko najbolje ocijenjen te je po prvi puta postao CheCro igrač utakmice. Bravo za mladog golmana koji nas dosadašnjim nastupima nije previše impresionirao, a kamoli opravdao titulu najskupljeg pojačanja kluba u povijesti, te najskupljeg golmana općenito. Ali, momak je tek počeo, dat ćemo mu još puno vremena da dokaže da može braniti kao jučer! To, pak, ne znači da ćemo mu zaželjeti da nastavi osvajati nagrade za igrača utakmice obzirom da to puno govori o nastupima ostatka momčadi…

A ti nastupi bili su u najbolju ruku prosječni. Ili, u slučaju iznimaka Rossa Barkleya i Antonia Rudigera, dobri. Oboje su dobili nešto višu ocjenu od 1.0 i zajedno s Kepom predstavljaju svijetliju stranu jučerašnje utakmice. Barkley je ušao zadnjih 15 minuta umjesto Kovačića i u toliko vremena pokazao dvostruko više nego Mateo cijelu utakmicu, a Rudiger nastavlja niz vrlo solidnih i sigurnih izdanja.

Iznad 0.5 još su se progurali kapetan Dave, Hazard i Jorginho. Frustrirala nas je Azpijeva nekonkurentnost u napadu, poglavito pored jednako bezidejnog Williana na toj desnoj strani. Jorginho, kao vođa pas igre, jedan je od glavnih krivaca zašto lopta nije išla onako brzo ni okomito kao što treba zbog čega se West Ham bez većih problema uspijevao braniti.

Hazard s druge strane… pa, recimo samo da je u 5 dosadašnjih nastupa samo jednom (i to jedva) bio ispod izvrsnih 2.0, tako da mu ovu jednu utakmicu teško možemo zamjeriti. Osim onog puta kada je dodao Morati umjesto da zabije 1 na 1 – Edene, do vraga, zašto?!

Još četvero igrača zaslužilo je jedva pozitivnu ocjenu – redom Kante, Kovačić, Cahill i David Luiz. Slično kao Azpilicueti, Kanteu limitarnost u ofenzivnom dijelu igre zamjeramo tek nakon ovakvih rezultata, a pogotovo ako dopusti onakve dvije kontre West Hamu, što bi trebala biti njegova zadaća spriječiti. Kovačić je po prvi puta od dolaska bio zaista nevidljiv, Cahill je upisao svoj prvi nastup sezone ulaskom s klupe, a David Luiz je vjerojatno sretan što po prvi puta u dugo vremena nije među 4 najgore ocijenjena igrača.

Blago ispod nule su Willian i Alonso. Ne treba tu trošiti previše riječi, što god su pokušali, nije ih išlo.

I tamo daleko, duboko, ispod -0.5 nalaze se oba naša napadača. Toliko o onome da nemamo pravog strijelca – zaista i uistinu nemamo. Od Morate smo na ovo navikli, ta lik je samo jednom u cijeloj sezoni bio iznad nule, ali od Girouda ovo zaista nismo očekivali… Može li se u siječnju naći pravi napadač? Anthony Martial, anyone?

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka