Chelsea FC 4 – Cardiff City FC 1 (Ocjene igrača)

Chelsea FC 4 – Cardiff City FC 1 (Ocjene igrača)
16 rujna 15:33 2018

Chelsea je odigrao svoju dosad najatraktivniju i najkvalitetniju utakmicu u ligi. Napad je izgledao bolje, igrači očito više vjeruju Giroudu nego Morati, a i obrana je izgledala bolje no inače. Bilo je perioda kada smo držali loptu i izgledali bezopasno, da bi se samo u par minuta situacija promijenila kada nastupa period našeg pritiska, a i pogodaka.

Sarri je apsolutno pogodio započevši s Pedrom i Giroudom, iako Pedro nije zabio. Vezni red nije djelovao tako uvjerljivo na periode, a razloge ćemo proći kroz ocjene.

I na kraju, trebamo li uopće proglašavati pobjednika u ocjenama svaki put? Edene, nosi je doma…

Veličanstveni Eden Hazard, koji je po meni imao i boljih utakmica od ove čak i ove sezone, zabio je svoj drugi hattrick u redovima Chelseaja. Ono što je načinilo razliku bio je njegov prvi pogodak koji je bio briljantan. Uopće se nije činilo kako je to prilika za matiranje vratara, ali eto, stvarno mu nekad malo treba. Ostala dva pogotka bila su plod pameti i sreće, ali neka ih. Zaslužio je. Njegov partner in crime, Giroud, pomogao je s dvije asistencije. Ona prva i nije nešto posebna, budući da je Eden nakon toga napravio još činilo se pet dodira, ali ona druga bila je majstorija. No, više od toga upala je u oči akcija kada je Pedro vanjskom dao Francuzu, a on iz prve poslao Kovačića 1-na-1 sa vratarom. Čini se kako mu igrači više vjeruju nego Morati i da se stvarno odlično nadopunjuju. Naš igrač utakmice nakon iste ustvrdio je kako je Giroud najbolji target-man na svijetu! (ahem, zašto onda ići ikuda kad igraš s najboljima na svijetu već tu, zar ne Edene?)

Joker s klupe Willian, bio je jako konkretan. Izborio je penal, iako je to više zasluga naivnog Bambe, ali je zato ona golčina 100% Willian. Kante je bio standardno dobar, iako se vidi u ponekim situacijama da teško kontrolira loptu pod pritiskom. Ipak, zbog njega loptu osvajamo već na protivničkoj polovici, a više nego u ovim utakmicama Kante će nam služiti protiv jačih protivnika koji će imati više loptu u nogama te će trebat više pritiskati. Kako bilo, osobno ne bih stavio Kantea ispred Kovačića u ovoj tekmi koji je bio vrhunski. U redu, ona priliku je mogao zabiti, ali način na koji je do te i drugih prilika došlo velika je njegova zasluga. Nema tu alibi dodavanja i sramežljivosti, Mateo udara na sva zvona i samo je malo sreće falilo da zabije. I potvrđeno je da ozljeda nije ozbiljna. Azpilicueta je također visoko ocjenjen, a čini se kako je iz utakmice u utakmicu sve bolji.

Pedro je bio dobar, kod jedne prilike falilo je samo 10 cm da lopta uđe u mrežu. Uvijek je spreman iznenaditi i opasno pucati iz teške situacije. Iako nije zabio pogodak mislim da i dalje treba biti prvi izbor za tu poziciju jer je uvijek opasan po gol.

Eh sad, Marcos Alonso. Ovako to izgleda kad Marcos ne zabije pogodak ili ne da asistenciju – prosjek. Rudiger je bio standarno dobar, iako se mora paziti. Često mlati protivnike, što slučajno što namjerno. Ne želimo još jednog Costu, bar ne po tom pitanju!

Jorginho je imao čudnjikavu utakmicu, dosta nesigurnih dodavanja, nismo na to navikli od njega. Potpuno opravdana niža ocjena, najlošiji od svih veznjaka i napadača. Barkley nije imao puno vremena, ali uvijek se čini kako je dodir do nečeg posebnog. Samo taj jedan, koji može značiti sve. Kepa nije imao puno posla, kao što sam već napisao – trebamo jednom malo pustiti gas s ovolikim posjedom, čisto da vidimo na što je spreman. Šalu na stranu, uskoro dolazi Liverpool pa ćemo svi vidjeti od čega je sazdan.

Zappacosta je imao malo vremena, i čak i nije bio loš. I na kraju naš vječno najlošije ocjenjeni David Luiz. Što reći, ovoga puta imao je jednu manju greškicu, ali budući da nije bilo puno potrebe za intervencijom, i ta jedna se činila velikom. Nadam se da će smoći snage za koncentraciju jer trenutno je on sve što imamo, osim nedokazanih mladića.

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Martin Angjić

'Editor en Jefe'. 'Musculo Grande'. 'Cerebro Inteligente'. Alfa (Romeo) i (Opel) Omega. Pravi reda u Udruzi, a i oko nje. Otrov za žene, žene ni za lijek. Prešao dugi i trnovit put od nabildanog novinarskog diletanta do nabildanog novinarskog profesionalca. Neki nesretnik se jednom drznuo reći da je Udruga njegova 'privatna prčija'. Istoga je promptno progutao mrak. On ne prijeti, on samo prijeko gleda...

Vidi Više Članaka