Leeds United FC 3-0 Chelsea FC | KRAJ

Leeds United FC 3-0 Chelsea FC | KRAJ
21 kolovoza 16:50 2022

Tuchel je napravio jednu jedinu promjenu u odnosu na sastav koji je impresionirao protiv Spursa, i to prisilnu – tada se ozlijedio Kanté, a u prvom sastavu ga je zamijenio Conor Gallagher, u svom prvom startu u plavom dresu. Postojala je određena dilema hoće li pored Jorginha započeti Loftus-Cheek, ali on je bio predobar na svojoj novoj(?) poziciji desnog wing beka tako da ga je Tuchel ponovno tamo stavio, te ostavio Jamesa na desnom stoperu. Bilo je to ponovno hibridnih 3-4-3 bez lopte, odnosno 4-3-3 s loptom gdje bi RLC ušao u sredinu.

Ponovno to nije izgledalo toliko loše, Sterling je opet bio živahan, jedan izvrsni gol mu je poništen zbog zaleđa, te se sveukupno činilo da će ovo biti rutinska 3 boda za Chelsea… i onda nas je presjeklo. Odnosno, presjekao nas je Mendy s još jednom katastrofalnom greškom. Iz ničega je poveo Leeda, pa onda iz ničega nekoliko minuta kasnije povećao vodstvo golom iz prekida. Umjesto 2-0 za nas, u tren oka sve se obrnulo.

Nastavili smo u drugom poluvremenu istim tempom, ali ponovno nikako do gola. Kako to obično biva, ekipa koja se brani ima više prostora i prije zabija za već pomalo sramotnih 0-3. Na kraju krajeva ne može se reći da je ovo bio dobar nastup naših, dapače, ali nitko me ne može uvjeriti da se sada ne bismo vraćali s 3 boda da Mendy nije napravio onu glupost… Jednako kao što se sada Real ne bi zvao europskim prvakom.

I da, pri kraju je Koulibaly sasvim nepotrebno zaradio drugi žuti karton, tako da sljedeće kolo po svemu sudeći gledamo ‘krštenje’ Chilwell-Cucurella kombinacije na lijevoj strani, odnosno isprobavanje potonjeg na lijevom stoperu.

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičan

No Fields Found.


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka